Ελληνική Λύση: Απαράδεκτη η αντίδραση της κυβέρνησης στην ευθεία απειλή του συγκυβερνήτη του Ερντογάν

Array

Έντονη είναι η αντίδραση του κόμματος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ σχετικά με «την ανάρτηση χάρτη από τον κυβερνητικό εταίρο του Ερντογάν, φασίστα Ντεβλέτ Μπαχτσελί που δείχνει μεγάλο μέρος της πατρίδας μας υπό τουρκική κατοχή», επισημαίνοντας ότι δεν είναι απλώς «πρόκληση» αλλά ευθεία απειλή πολέμου.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ υπογραμμίζει πως είναι ακόμα «πιο επικίνδυνη η υποτονική αντίδραση της Ν.Δ., η οποία αντί να καλέσει τον πρέσβη της Άγκυρας ώστε μαζί με το διάβημα διαμαρτυρίας να του ανακοινώσουν ότι είναι πλέον ανεπιθύμητος, αντιδρά διά «ανακοινώσεων». Η ορθή αντίδραση είναι η άμεση ανακήρυξη ως personae non gratae του συνόλου των Τούρκων διπλωματών και αξιωματούχων της κυβέρνησης Ερντογάν – Μπαχτσελί, εώς την ρητή αποκήρυξη του συνόλου των «διεκδικήσεων επί χάρτου», σημειώνει.

Παράλληλα αναφέρει: «Η Ελλάδα βάσει του άρθρου 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ, υποχρεούται να ζητήσει την άμεση ενεργοποίηση του άρθρου 42 παράγραφος 7 της ΕΕ και φυσικά του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ ως απάντηση στην τουρκική απειλή. Η κυβέρνηση που επικαλείται συνεχώς το «διεθνές δίκαιο» για να κρύψει την ανυπαρξία της, οφείλει πλέον να το εφαρμόσει προς όφελος του εθνικού συμφέροντος.

Η ΝΔ να κατανοήσει ότι με «χαρτοπόλεμο» δεν κάνεις εξωτερική πολιτική.

ΥΓ: Δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Δένδια έχει αποδείξει ότι είναι ικανή σε κανένα οκτάμηνο να δώσει και τιμητική πολιτογράφηση στον φασίστα Μπαχτσελί…».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος