Δημόσια συγγνώμη από τον Θ. Δρίτσα – Νέα πολιτική αντιπαράθεση

Το νόημα των δηλώσεων ήταν ότι η τρομοκρατία της 17 Νοέμβρη δεν πέρασε, ότι οι πολίτες δεν φοβήθηκαν, επανέλαβε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Θάνο Σιαφάκα, με αφορμή την ένταση που προκάλεσε η τοποθέτησή του ότι “κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη”.

ΣΥΡΙΖΑ: “Ατυχής” η χθεσινή δήλωση

«Η χθεσινή δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα ήταν ατυχής. Δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον ίδιο», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Το ξεκαθάρισε άλλωστε αμέσως με διευκρινιστική του δήλωση χωρίς περιστροφές» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει: «Την Αριστερά και την προοδευτική παράταξη τις χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με την τρομοκρατία. Γιατί για εμάς υπέρτατη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή. Και σε αυτό δεν χωράει δεύτερη κουβέντα».

Ως απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε:

“Χρειάστηκε να περάσει μια μέρα από τις προσβλητικές για τα θύματα της 17Ν και τις οικογένειές τους και ανεπίτρεπτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος δηλώσεις του κ. Δρίτσα, προκειμένου να υπάρξει κάποια ανακοίνωση για αυτήν από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας έχει πάθει αφωνία και εξακολουθεί να καλεί την Πολιτεία να επιφυλάξει ειδική μεταχείριση στον Δ. Κουφοντίνα. Την ίδια στιγμή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν σε διαδηλώσεις υπερ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες- εν μέσω πανδημίας μάλιστα- κι όλοι θυμούνται τις ειδικές συνθήκες κράτησης σε αγροτικές φυλακές για τον πολυισοβίτη επί διακυβέρνησης Τσίπρα. Η δήλωση του κ. Δρίτσα δεν ήρθε από το πουθενά. Είναι συνέχεια όλων των παραπάνω.»

Αντιπαράθεση στη Βουλή

Με την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, ζήτησε τον λόγο προκειμένου να καταγγείλει ότι «χθες ένα μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου, με μία προκλητική και ανιστόρητη δήλωση, άφησε να εννοηθεί ότι η εγκληματική συμμορία των δολοφόνων της 17 Νοέμβρη δεν τρομοκράτησε την ελληνική κοινωνία και μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι οι δολοφονικές ενέργειες αφορούσαν τον πολιτικό χώρο της Δεξιάς».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε ότι όφειλαν η αξιωματική αντιπολίτευση και ο κ. Τσίπρας να απαντήσουν και έπρεπε και ο κ. Δρίτσας να δώσει εξηγήσεις, ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας, «και όχι να περιφέρεται στα κανάλια, να λέει ότι αλλοιώθηκε η δήλωσή του», αν και αυτή ήταν συγκεκριμένη. «Είναι προσβολή στους δημοκρατικούς θεσμούς, στα θύματα της 17 Νοέμβρη, προσβολή στην παράταξη της ΝΔ, προσβολή στη Βουλή, προσβολή στον ελληνικό λαό», σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

«Όταν κατεβαίνεις στο σπίτι πιο κάτω, και πας πιο κάτω και πιο κάτω και φτάνεις στο κελάρι και λες ότι δεν έχει άλλο κάτω, πάντα υπάρχει ένας κ. Βρούτσης που χτυπάει από κάτω, τουκ, τουκ, τουκ… », σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος και επέκρινε τον κ. Βρούτση πως «αν ήταν έντιμος θα έλεγε αυτό που έγινε, δηλαδή ότι ο κ. Δρίτσας έκανε διευκρινιστική δήλωση».

«Έχουμε έναν ισοβίτη αμετανόητο δολοφόνο και αυτήν τη στιγμή κινδυνεύει το πολιτικό σύστημα να τον μετατρέψει σε ήρωα, με την ολιγωρία και την άτεγκτη στάση της κυβέρνησης και με τις απαράδεκτες και ανιστόρητες δηλώσεις όπως αυτή που έκανε ο κ. Δρίτσας και που προφανώς αναγκάστηκε να ανακαλέσει, να διορθώσει, διότι κατάλαβε και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτές οι δηλώσεις δεν βοηθούν να περάσει στον κόσμο ότι συνολικά το πολιτικό σύστημα στέκεται απέναντι στην τρομοκρατία», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα του έχει ζητήσει να εφαρμοστεί το δίκαιο και πως δεν μπορεί μία Δημοκρατία να ανεχθεί να καταλήξει απεργός πείνας.

Χθες το μεσημέρι ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με γραπτή του δήλωση σχετικά με την αναφορά του ότι “κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη” τόνισε ότι είναι αυτονόητο πως αναφερόταν στην ελληνική δημοκρατία, στους πολίτες και στις αξίες του κράτους δικαίου τις οποίες δε σεβάστηκαν οι τρομοκράτες. “Το κράτος δικαίου επικράτησε αν και πλήρωσε βαρύ φόρο με αίμα. Οφείλω να το ξεκαθαρίσω. Αλλά η πιεστική, λόγω χρόνου, διατύπωση δε σημαίνει ότι έχει κανείς το δικαίωμα να τη διαστρεβλώνει προσδίδοντας εντελώς διαφορετικό νόημα”, επεσήμανε ο κ. Δρίτσας.

Η επίμαχη δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης του κ. Δρίτσα στο «Κανάλι Ένα» σχετικά με την υπόθεση Κουφοντίνα. “Η κυβέρνηση ανακάλυψε προχθές τη δυνατότητα του Κουφοντίνα να προσφύγει στη δικαιοσύνη μετά από 50 ημέρες απεργίας πείνας», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Δρίτσας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος