Θ. Δρίτσας: Διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις μου – ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας να πάρει θέση

Διευκρινίσεις έδωσε ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας με γραπτή του δήλωση σχετικά με την αναφορά του ότι “κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη” και τονίζει ότι είναι αυτονόητο πως αναφερόταν στην ελληνική δημοκρατία, στους πολίτες και στις αξίες του κράτους δικαίου τις οποίες δε σεβάστηκαν οι τρομοκράτες. “Το κράτος δικαίου επικράτησε αν και πλήρωσε βαρύ φόρο με αίμα. Οφείλω να το ξεκαθαρίσω. Αλλά η πιεστική λόγο χρόνου διατύπωση δε σημαίνει ότι έχει κανείς το δικαίωμα να τη διαστρεβλώνει προσδίδοντας εντελώς διαφορετικό νόημα”, επεσήμανε ο κ. Δρίτσας.

Να πάρει θέση για τις δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος του, Θοδωρή Δρίτσα, κάλεσε νωρίτερα τον Αλέξη Τσίπρα, η Νέα Δημοκρατία, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις «ανεπίτρεπτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος».

“Οι σημερινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα στο «Κανάλι Ένα», ότι κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη, προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη των 23 ανθρώπων που έχουν δολοφονηθεί από την οργάνωση και δείχνουν πλήρη περιφρόνηση στον πόνο των οικογενειών που θρηνούν τον χαμό των αγαπημένων τους προσώπων. Είναι δε χυδαίο να επικαλείται την πολιτική ταυτότητα των θυμάτων, λες κι έχει κάποιος το δικαίωμα να καταδικάζει σε θάνατο και να δολοφονεί όποιον θέλει.

Ο Θοδωρής Δρίτσας στη συνέντευξη υποστήριξε ότι η «δεξιά παράταξη έχει θύματα από τη δράση της “17 Νοέμβρη”», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «δρα εκδικητικά και παράνομα»

«Η κυβέρνηση ανακάλυψε προχθές τη δυνατότητα του Κουφοντίνα να προσφύγει στη δικαιοσύνη μετά από 50 ημέρες απεργίας πείνας», επεσήμανε ο κ. Δρίτσας.

«Για κάποιους λόγους τους οποίους ο καθένας μπορεί να αξιολογήσει όπως θέλει, τα περισσότερα θύματα της δράσης της “17 Νοέμβρη” , είτε εκδότες είτε πολιτικά πρόσωπα είτε οτιδήποτε άλλο – αν και ο Μπακογιάννης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δεξιός – ανήκαν σε αυτή την πολιτική παράταξη, επομένως μπορώ να καταλάβω έναν θυμό, μια αγανάκτηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Με αυτό που κάνει η κυβέρνηση θα αναβιώσει μία συζήτηση για την δράση του ένοπλου και της τρομοκρατίας, όπως λέγεται, αν και κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί πιστεύω εγώ από την δράση αυτών των οργανώσεων», προσέθεσε.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος