Διαξιφισμοί Δ. Παπαδημούλη με τον πρόεδρο της Επιτροπής PEGA με φόντο την υπόθεση των υποκλοπών

Array

Οξεία αντιπαράθεση, ανάμεσα στον κ. Δημήτρη Παπαδημούλη και τον προέδρο της Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου, κ. Jeroen Lenaers που εξετάζει το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, προκάλεσε ο ισχυρισμός του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, ότι η επιτροπή έρχεται στην Ελλάδα για τις υποκλοπές και ζητάει συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης.

Κόντρα Παπαδημούλη με τον πρόεδρο της Επιτροπής PEGA

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ότι «Η επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου έρχεται στην Ελλάδα για τις υποκλοπές στις 3-4/11. Ζητά να δει Μητσοτάκη, Δημητριάδη, Σπιίτζη, Λαβράνο και Μπίτζιο. Όσους δηλαδή η ΝΔ αρνήθηκε να κληθούν στην εξεταστική της Βουλής. Μόλις εγκρίθηκε ομόφωνα από το προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου».

Άμεσα απάντησε ο πρόεδρος της επιτροπής PEGA, τονίζοντας πως «Είναι απλώς ένα πολύ αρχικό σχέδιο ημερήσιας διάταξης -για εσωτερική διοικητική χρήση και μόνο- το οποίο δεν έχει δοθεί ούτε στις πολιτικές ομάδες, πόσο μάλλον σε πιθανούς συνομιλητές».

Επιμένοντας ο κ. Παπαδημούλης εγκάλεσε, με νέα ανάρτηση τον κ. Lenaers για ψέματα και συγκάλυψη, κατά την οποία έγραψε: «ΝΤΡΟΠΗ κ. Lenaers είναι τα ψέματα και η συγκάλυψη. Όχι η αλήθεια. Το πρόγραμμα της επίσκεψης της επιτροπής στην Αθήνα για τις υποκλοπές το ετοιμάσατε εσείς με τους συντονιστές της PEGA. Εσείς το στείλατε στο προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου για έγκριση της αποστολής. Όλα στο φώς».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής κάλεσε τους συνεργάτες του στην πολιτική ομάδα να διασταυρώσουν τα στοιχεία και συνέχισετις αναρτήσεις, προσθέτοντας: «Αν είστε αφοσιωμένος στην αλήθεια και τη διαφάνεια, δεν έχω αμφιβολία ότι θα διαγράψετε το tweet σας και θα απολογηθείτε χωρίς καθυστέρηση».

«Οι ελληνικές αρχές ως οφείλουν θα συνδράμουν στην έρευνα τις επιτροπής», τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γιάννης Οικονόμου.

Την ανταλλαγή των αιχμηρών σχολίων σχολίασε η κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, εκπρόσωπος Τύπου της ευρωομαδας της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι για πολλοστή φορά τα fake news του κυρίου Παπαδημούλη, που στόχο έχουν να εκθέσουν διεθνώς τη χώρα μας, εκθέτουν πρωτίστως τον ίδιο που αδυνατεί δυστυχώς, να αντιληφθεί το θεσμικό του ρόλο.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου καταθέτει στην επιτροπή PEGA ο Νίκος Ανδρουλάκης για την υπόθεση παρακολούθησης του.

Ρεπορτάζ: Χρύσα Ρουμελιώτη | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος