Διαξιφισμοί για την οικονομία στη Βουλή (video)

Η συζήτηση στη Βουλή σχετικά με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, επεκτάθηκε στην οικονομία και την πορεία της διαπραγμάτευσης. Η αντιπολίτευση επέκρινε την κυβέρνηση ότι “βουλιάζει την οικονομία”, ενώ ο πρωθυπουργός τόνισε ότι “η αξιολόγηση κλείνει με μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο και αναμένεται συνολική συμφωνία που θα περιλαμβάνει και το χρέος”.

“Κατανοώ το βέρτιγκο στο οποίο βρίσκεται η αντιπολίτευση και γι’ αυτό θα είμαι πιο επιεικής με τον κ. Μητσοτάκη”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας οτι “η συμπεριφορά του κ. Μητσοτάκη είναι σαν του τζογαδόρου που πάει στο καζίνο και χάνει συνεχώς”.
“Εσείς δεν θα μπορούσατε να πάρετε συμφωνία για χρέος και εργασιακά που καταστρέψατε. Τα θετικά μέτρα γιατί θα τα καταψηφίσετε;”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συμφωνία της Μάλτας, υπογραμμίζοντας οτι “πήραμε μια συμφωνία συνολική και ξεκαθάρισαν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και η αξιωματική αντιπολίτευση έμεινε να μετρά τις αντιφάσεις της”.

Κ. Μητσοτάκης: Δεν θα αποφύγετε τις εκλογές, έρχεται τέταρτο μνημόνιο, χωρίς λεφτά

«Όποιος είδε και άκουσε σήμερα τον κ. Τσίπρα κατάλαβε γιατί ο ίδιος και η κυβέρνησή του είναι σε αποδρομή», σχολίαζαν πηγές από τη ΝΔ την ομιλία του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε οτι  “η δεύτερη αξιολόγηση αποτελεί το Βατερλό μιας θλιβερής διακυβέρνησης”.

Πυρά σε κυβέρνηση και ΝΔ εξαπέλυσαν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

“Η παραμονή της κυβέρνησης, μόνο κακό φέρνει στον τόπο”, τόνισε η Φώφη Γεννηματά, που χαρακτήρισε την Εξεταστική Επιτροπή ως “τελευταία γραμμή άμυνας της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού και αντιπερισπασμό στα μέτρα”.

“Την πολιτική φθορά, παρά τη λάσπη που πετάτε, θα την εισπράξουμε εμείς”, τόνισε ο κ. Μιχαλολιάκος, απευθυνόμενος στη ΝΔ.

“Το παραμύθι των αντίμετρων δεν πείθει κανέναν”, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

“Η χώρα θα βγεί από την κρίση και θα μπει σε φάση ευημερίας. Μέχρι τότε μην πιστεύετε ότι θα πέσει αυτή η κυβέρνηση”, τόνισε ο υπουργός Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

“Κρίμα που θεωρείτε ότι δεν είστε λαϊκιστές”, ανάφερε εξαπολύοντας βολές στη ΝΔ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι αποφεύγει να τοποθετηθεί στα εργασιακά, τα θετικά μέτρα της συμφωνίας, και το θέμα του χρέους.
“Βλέπω ότι πολιτεύεστε όπως τις παλιές εποχές της παράταξης σας και αυτές είναι πολύ κακές εποχές”, τόνισε ο κ.Τσακαλώτος.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος