Διαδοχικές συναντήσεις Κρέτσου και Παππά με τους προσωρινούς υπερθεματιστές (video)

Με τους εκπροσώπους των τεσσάρων υπερθεματιστών της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες συναντήθηκε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα διαδικαστικά βήματα.

Πρώτα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ. Παππά με τον επιχειρηματία, Βαγγέλη Μαρινάκη, κατόπιν με τον Χρήστο Καλογρίτσα και εν συνεχεία με τον ιδιοκτήτη του ANT1, Θοδωρή Κυριακού, και του Σκάι, Γιάννη Αλαφούζο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παππάς αφού τους συνεχάρη, επισήμανε ότι εκκρεμεί ο έλεγχος του πόθεν έσχες, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη ευθύνη που τους αναλογεί για την ενημέρωση του ελληνικού λαού.

Νωρίτερα, οι τέσσερις νέοι καναλάρχες συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσο. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα για την επόμενη ημέρα του υπό διαμόρφωση νέου ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Σκάι, Κώστας Κιμπουρόπουλος, αναμένεται έως την ερχόμενη Παρασκευή η ολοκλήρωση του ελέγχου πόθεν έσχες των επιχειρηματιών, ώστε στη συνέχεια να αναρτηθεί επισήμως ο πίνακας με τους νέους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών.

Οι εκπρόσωποι των καναλιών ζήτησαν από το Γενικό Γραμματέα να καταβληθεί η πρώτη δόση του τιμήματος μετά την απόφαση του ΣτΕ, το οποίο συνεδριάζει στις 16 Σεπτεμβρίου. προκειμένου να εξετάσει τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών.

Τέλος, προβληματισμός εκφράστηκε από τους περισσότερους εκπροσώπους για την πλατφόρμα που επιχειρεί να φέρει η κυβέρνηση στο θέμα διαχείρισης του διαφημιστικού χρόνου, υποστηρίζοντας ότι επιχειρείται ένας κρατικός έλεγχος σε μια ελεύθερη αγορά.

Εν τω μεταξύ η συνολική ακύρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και τον αποκλεισμό της εταιρίας του Ιβάν Σαββίδη που είναι επιλαχούσα, ζητά με εξώδικο ο Alpha. Το εξώδικο εστάλη με αφορμή τις δηλώσεις Σαββίδη πως «ανέβασε το τίμημα για να πληρώσουν περισσότερα οι πλειοδότες».

Έντονες αντιδράσεις και κυβερνητικές απαντήσεις

Την ίδια ώρα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης συνεχίζουν την κριτική στην κυβέρνηση σε υψηλούς τόνους, ενώ απάντηση δίνουν, με δηλώσεις τους, κυβερνητικά στελέχη.

Την Δευτέρα ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς πέρασε στην αντεπίθεση για τις άδειες, κατηγορώντας τη ΝΔ πως η «γραμμή» της βρίσκεται σε μία διαρκή περιδίνηση, από την οποία δεν γλιτώνουν ούτε κορυφαία στελέχη.

Με συνέντευξή του «Στο Κόκκινο», ο Υπουργός Επικρατείας έκανε ακόμη λόγο για κροκοδείλια δάκρυα, με αφορμή την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για το μέλλον των εργαζομένων, στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν εξασφάλισαν άδεια λειτουργίας.

«Τόσο καιρό σιωπούσαν, ή ακόμη και χαίρονταν, ενώ δεν έκαναν τίποτε όταν έκλεινε π.χ. το Alter, όταν έκλεινε η Ελευθεροτυπία, όταν μειωνόταν η απασχόληση στον κλάδο κατά 30%-40%, όταν στο Mega οι εργαζόμενοι είχαν φτάσει να είναι πέντε μήνες απλήρωτοι», τόνισε.

Μιλώντας στην «Πρωινή Ζώνη», της ΕΡΤ1 ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, σημείωσε πως η Digea οφείλει μετά την πάροδο 90 ημερών να διακόψει την εκπομπή των σταθμών που δεν έχουν αδειοδοτηθεί.

Παράλληλα υποστήριξε ότι δε θα χαθούν θέσεις εργασίας τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν. «Έχουμε ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο. Έχουμε προβλέψει ελάχιστο αριθμό εργαζομένων. Οι 400 θέσεις που προβλέπονται για κάθε κανάλι εθνικής εμβέλειας θα απορροφήσουν εργαζομένους», είπε χαρακτηριστικά.

Τη νομιμότητα της συμμετοχής του ομίλου Καλογρίτσα στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες αμφισβητούν 52 βουλευτές της Ν.Δ. με ερώτηση που κατέθεσαν στους υπουργούς Επικρατείας και Δικαιοσύνης.

Για «υποκριτικό τσακωμό» κυβέρνησης, Νέας Δημοκρατίας και άλλων κομμάτων, σε ό,τι αφορά την τύχη των εργαζομένων στα κανάλια, κάνει λόγο το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

Για προσπάθεια δημιουργίας μιας νέας διαπλοκής κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το Ποτάμι.

Σχετικές ειδήσεις:
Η συνάντηση με τους 4 υπερθεματιστές των αδειών – Οι απόψεις για τους εργαζομένους (video)

Σπίρτζης στην ΕΡΤ: Δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας – Παππάς: Πάνω απο 1600 οι θέσεις (video)
ΠΗΓΗ: Πρώτο Πρόγραμμα, ΕΡΤ1

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος