Δεύτερη μέρα συζήτησης στην Ολομέλεια του ν/σ για τα ΑΕΙ – Ομιλίες πολιτικών αρχηγών

Array

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις».

Χθες Τετάρτη, μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, o oποίος τόνισε ότι με το νομοσχέδιο «ανοίγεται με τόλμη το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο σε διεθνείς συνεργασίες, ενώ μπορεί να εξειδικεύει τις σπουδές του με στόχο αυτές να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας».

Στη συνέχεια μίλησε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, εκφράζοντας την αντίθεση του κόμματος στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, ενώ χαρακτήρισε ως μύθο την υποτιθέμενη μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης, τονίζοντας με έμφαση ότι «καμία συντηρητική επιλογή και πρόταση δεν συνιστά μεταρρύθμιση και αυτή η κυβέρνηση συνδέεται μόνο με αναχρονιστικές και συντηρητικές επιλογές».

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως , κατά την ομιλία τηςανέδειξε τα οφέλη του νομοσχεδίου ως προς τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, επισημαίνοντας πως θα έχουν περισσότερες ακαδημαϊκές επιλογές για σύγχρονες, ανταγωνιστικές, διεπιστημονικές σπουδές.

Στη χθεσινή συζήτηση τον λόγο πήρε ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του κόμματος στις «αντιλαϊκές διατάξεις του νομοσχεδίου, όπως και η πλειοψηφία των πανεπιστημιακών, των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια αλλά και των φοιτητών», όπως είπε χαρακτηριστικά. Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έφερε το σχέδιο νόμου με κλειστά πανεπιστήμια, για να μην γίνει ουσιαστική πραγματική συζήτηση, όπως έκανε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος