Δεύτερη μέρα ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένεται άμεση αποχώρηση της «Ομπρέλας» – Χωρίς την Αχτσιόγλου η συνεδρίαση

Η Ομπρέλα σχεδιάζει άμεσα την αποχώρησή της, ακόμα και σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ και θα προχωρήσει στις σχετικές ανακοινώσεις με κείμενο το οποίο θα δώσει στη δημοσιότητα πιθανώς μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η ομάδα των 6+6 της Έφης Αχτσιόγλου δεν έχει παραστεί στην ΚΕ και συνεδριάζουν για να καθορίσουν την γενικότερη στάση τους.

Δύο τροπολογίες-προσθήκες κατέθεσαν μέλη της ΠΓ

Δυο τροπολογίες-προσθήκες για το σχέδιο πολιτικής απόφασης κατέθεσαν στην ΚΕ τα μέλη της ΠΓ και πιο συγκεκριμένα οι: Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Οι τροπολογίες – προσθήκες:

  1. Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές εμπρηστικές δημόσιες δηλώσεις από θεσμικούς εκπροσώπους του κόμματος, που αντί να ρίχνουν τους τόνους και να προωθούν την ενότητα, αναπαράγουν και εντείνουν την εσωστρέφεια που πλήττουν την εικόνα του κόμματος.
  2. Δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων, για τα οποία υπάρχουν ρητές προβλέψεις και όργανα στο καταστατικό, δεν μπορούν να πραγματοποιούνται.

Η διάψευση Αχτσιόγλου και το «αφόρτιστο τηλέφωνο»

Δεύτερη μέρα ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένεται άμεση αποχώρηση της «Ομπρέλας» – Χωρίς την Αχτσιόγλου η συνεδρίαση
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Την ίδια στιγμή, από την πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου διαψεύδεται κατηγορηματικά η τηλεφωνική επικοινωνία πριν την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης με τον κ. Κασσελάκη και δήλωσε ότι «Δεν θα επιτρέψω να παίζονται παιχνίδια στο όνομά μου και μάλιστα επί προσωπικού».

Από την πλευρά Κασσελάκη, κύκλοι κοντά στον πρόεδρο σημειώνουν σημειώνουν πως «δεν χρειάζονται διαψεύσεις όταν υπάρχει η κλήση στις 11:32. Μπορεί να μην το άκουσε ή να ήταν αφόρτιστο το τηλέφωνο».

Απάντηση στα όσα ανέφεραν κύκλοι του Στέφανου Κασσελάκη δίνουν κύκλοι κοντά στην κ. Αχτσιόγλου, υποστηρίζοντας πως δεν δέχθηκε χθες στις 11:32 κλήση από άγνωστο νούμερο. Δεν έλαβε κάποιο μήνυμα ή ενημέρωση, ενώ ο κύριος Κασσελάκης δεν επικοινώνησε μαζί της με τον τρόπο που μέχρι τώρα επικοινωνούσαν, δηλαδή από διαφορετικό τηλεφωνικό αριθμό εκ μέρους του. Επισημαίνουν δε πως η κα Αχτσιόγλου βρισκόταν στον χώρο της συνεδρίασης της ΚΕ από τις 11:30. Σε κάθε περίπτωση, καταλήγουν, οι κρίσιμες στιγμές που βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι απαράδεκτο να καθορίζονται από αναπάντητες κλήσεις και fake news.

Η στάση Τεμπονέρα

«H επόμενη μέρα θα μας βρει μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ να αντιμαχόμαστε τη ΝΔ στην πορεία προς ένα συνέδριο που θα βάλει τις βάσεις για ένα αριστερό δημοκρατικό κόμμα» είπε σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Τεμπονέρας, που χτες αποχώρησε από τη συνεδρίαση της ΚΕ αντιδρώντας στην ψηφοφορία που ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης για δημοψήφισμα από τη βάση για τις διαγραφές των 4. Ζήτησε όμως -στη σημερινή του συνέντευξη- από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει πίσω και να ανακαλέσει την ενέργειά του αυτή που την χαρακτήρισε “αχρείαστη”.

Γιώργος Παντελάκης | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος