Δένδιας: Ουδέποτε άλλοτε μέλος του ΝΑΤΟ απειλούσε άλλη χώρα σύμμαχο ότι «θα έλθει νύχτα»

Array

Πρωτοφανή χαρακτήρισε την διάρκεια των τουρκικών προσκλήσεων ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε ομιλία του σε κομματική εκδήλωση στην Αχαΐα.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών, «και σε άλλες χρονικές περιόδους υπήρχε ένταση, αλλά ουδέποτε συνέβη επί τριάμισι συνεχόμενα χρόνια ένα μέλος του ΝΑΤΟ να απειλεί άλλη χώρα σύμμαχο επί τακτά χρονικά διαστήματα ότι θα έλθει νύχτα».

Ο Νίκος Δένδιας ανέδειξε την ενίσχυση των αμυντικών συμμαχιών της Ελλάδας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, αλλά και τις υπογραφές οριοθέτησης των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών με την Ιταλία και την Αίγυπτο.

Στην εκδήλωση μεταφέρθηκε και το γραπτό μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο οποίο υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα το 2023 είναι ισχυρότερη από ποτέ: γεωπολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά».

Στο μεταξύ πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα οι επαφές μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ – Τουρκίας.

Το διήμερο 20 – 21 Φεβρουαρίου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών πραγματοποιεί επίσκεψη σε Αθήνα και Άγκυρα.

Νωρίτερα, στις 18 Ιανουαρίου μεταβαίνει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου για συνομιλίες με τον Αμερικανό ομόλογο του Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Ερντογάν πυκνώνει τις επιθέσεις του κατά της Ελλάδας ενόψει τουρκικών εκλογών

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές στην Τουρκία τόσο ο Ταγίπ Ερντογάν πυκνώνει τις επιθέσεις του κατά της Ελλάδας. Στην τελευταία του ομιλία επανέλαβε το γνωστό: «Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» και απείλησε ξανά με τον πύραυλο Ταϊφούν την Αθήνα. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται την άδεια κανενός για να προχωρήσει στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και σημείωσε ότι δεν ανησυχεί για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.

Το δίπτυχο της εξωτερικής πολιτικής έναντι του τουρκικού αναθεωρητισμού ανέδειξε από την Θράκη ο Έλληνας πρωθυπουργός δείχνοντας στην Άγκυρα αφενός το τραπέζι του διαλόγου, αφετέρου ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν υποχωρεί σε ζητήματα κυριαρχίας στηριζόμενη στις ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις της.

Πηγή: ΕΡΤ 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος