Debate Μπακογιάννη – Δούκα στην ΕΡΤ: Τι είπαν για το κυκλοφοριακό και τον πολιτισμό

«Οτιδήποτε απασχολεί τους πολίτες, απασχολεί και τον δήμαρχο» τόνισε ο υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης σε ερώτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Κουβαρά, στο Debate της ΕΡΤ, σχετικά με την θεματική ενότητα «Πολιτισμός» και ειδικότερα με τη «μεγάλη ταλαιπωρία (κυκλοφοριακό πρόβλημα και έλλειψη parking) που συνήθως συνεδεύει ένα μεγάλο πολιτιστικό event».

«Με έχετε ακούσει να λέω ότι πρέπει να έχουμε νόμο, ο οποίος ξεκάθαρα θα ορίζει ότι σε εργάσιμες ημέρες και εργάσιμες ώρες δεν θα κλείνει ο δρόμος, για τίποτα και για κανέναν. (…) Σε συνεργασία με την Τροχαία έχουμε καταφέρει να το ρυθμίσουμε» συνέχισε.

«Για το κυκλοφοριακό – κι αυτό πολιτισμός της καθημερινότητάς μας είναι – πρέπει να δούμε μερικά ζητήματα. Η αναρχία που βλέπουμε σήμερα στους δρόμους δεν είναι τίποτα παραπάνω από τον καθρέφτη της αναρχίας στο θεσμικό πλαίσιο» υπογράμμισε ο κ. Μπακογιάννης ενώ πρόσθεσετο εξής: «Θα δημιουργηθεί ένας οργανισμός για τη βιώσιμη κινητικότητα στην Αθήνα. Είναι σημαντικό γιατί θα μας επιτρέπει να οργανωθούμε, από τις πιάτσες ταξί, από τις λεωφορειολωρίδες έως και την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς».

«Ένα πάρκινγκ τουλάχιστον σε κάθε δημοτική κοινότητα» είπε κλείνοντας την απάντησή του ο κ. Μπακογιάννης.

«Τα προβλήματα των γκράφιτι τα βλέπουμε. Υπάρχει μία άλλη προσέγγιση στις γειτονιές της Βαρκελώνης. Αποφασίζουν να αναπτύξουν με διάφορους τρόπους την εικόνα τους ανοίγοντας ένα δημόσιο διάλογο και έρχονται διάφοροι καλλιτέχνες και φαντασιώνονται διάφορες οπτικές των γειτονιών. Έπειτα, οι καλλιτέχνες υλοποιούν αυτά τα σχέδια με ένα τρόπο συνεργατικό, με ένα τρόπο συμμετοχικό. Αυτό είναι κάτι το οποίο λείπει συνολικά στην Αθήνα», είπε ο υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων, κ. Χάρης Δούκας, σε ερώτηση του δημοσιογράφου Μάκη Προβατά, στο Debate της ΕΡΤ, σχετικά με το πώς πρόκειται να αντιμετωπίσουν «τις μουτζούρες» – όχι τα γκράφιτι καλλιτεχνών – που καταστρέφουν τα κτήρια της πρωτεύουσας αλλά και τα κόμματα που «κάνουν αφισορύπανση η οποία είναι παράνομη».

«Ο πολιτισμός δεν είναι μόνο πράγματα σημειακά, αλλά είναι ο τρόπος που προσεγγίζουμε τον απλό πολίτη, το κίνημα των αναπήρων, τις οικογένειες, την τρίτη ηλικία, πώς συμπεριφερόμαστε,αν έχουμε πεζοδρόμια, πώς συμπεριφερόμαστε με τις παιδικές χαρές, με το οξυγόνο. Η Αθήνα είναι μία πόλη η οποία έχει πολύ χαμηλή ποιότητα οξυγόνου» υποστήριξε ο κ. Δούκας, ενώ συμπλήρωσε το εξής: «Να κάνουμε την Αθήνα πιο πράσινη και δημιουργική. Για εμένα ο πολιτισμός πρέπει να πάει και σε επίπεδο γειτονιάς, πώς θα μπορέσουμε δηλαδή καλά παραδείγματα, όπως είναι ο Άη Γιώργης, που φτιάχτηκε ένα ολόκληρο concept με ανεξάρτητους χώρους, με καλλιτέχνες και έχει γίνει ένα πολιτισμικό hub για όλη την Ευρώπη, πως για αυτό ακριβώς το παράδειγμα θα το κάνουμε εμβληματικό και με άλλες δράσεις».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος