Δ. Μαύρος – MRB: Η υποψηφιότητα Κασσελάκη ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ (video)

Τις εκτιμήσεις του για το πώς εξελίσσεται η κούρσα διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Μαύρος, διευθύνων σύμβουλος της MRB.

Ο κ. Μαύρος δήλωσε ότι: «Οι υποψήφιοι είναι αρκετά ισχυροί με δικά τους προσόντα ο καθένας. Συνεπώς κατά πάσα πιθανότητα νιώθω ότι θα είναι δύο γύροι, διαφορετικά θα είναι κάτι πάρα πολύ συντριπτικό. Μπορεί αυτή τη στιγμή ο κύριος Κασσελάκης να έκανε ένα τεράστιο αν θέλετε ντεμαράζ και εμφανίστηκε ξαφνικά και προκάλεσε, σήκωσε όλη τη σκόνη που ήταν καθισμένη τόσο καιρό σε σχέση με τις εσωκομματικές εκλογές και το οποίο βοηθάει το ΣΥΡΙΖΑ διότι δείχνει ότι η αποδοχή κινήσεων μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία εξακολουθεί να είναι ζωντανή. Δηλαδή οι Έλληνες ενδιαφέρονται να υπάρξει κάτι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και θα δουν ποιος θα είναι αυτός ο οποίος θα μπορέσει να το μεταφέρει.

Συνέχισε λέγοντας πως: «οι εσωτερικές εκλογές πάντα είναι το μεγάλο ζητούμενο και δημοσκοπικά αν θέλετε και στην ουσία αν θέλετε και ως προς την ποσότητα και ως προς τη δομή αυτών που θα ψηφίσουν και πολλές φορές ακόμα και αστοχίες των δημοσκοπήσεων, οφείλεται στο ότι δεν μπορεί να προβλεφθεί το εκλογικό σώμα».

Επίσης ο κ. Μαύρος τόνισε πως: «ότι οι υπάρχοντες υποψήφιοι κυνηγούσαν πέντε πράγματα να καταφέρουν. Το πρώτο πράγμα είναι ότι έπρεπε να πετάξουν από πάνω τους το δεν έφταιγα εγώ για το 20% ή για εδώ που είμαστε σήμερα. Το δεύτερο είναι ότι μπορώ να ενώσω και να ελέγξω την ιδεολογική πανσπερμία που υπάρχει μέσα στο κόμμα. Το τρίτο είναι να ανανεώσω τις ιδέες και τις λύσεις για τα προβλήματα του τόπου που προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το τέταρτο να κινηθώ προς το κέντρο.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κινηθεί προς το κέντρο, δεν μπορεί να πάει μακριά, γιατί η μία πόρτα της Αριστεράς είναι εντελώς κλειστή. Άρα λοιπόν, από πού θα μαζέψει όλο το ποσοστό που του έφυγε, χωρίς όμως να ανοίξει αριστερή μύτη. Δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα τώρα. Και στο τέλος είναι αυτός ο άνθρωπος ο οποίος θα κατέβει, να είναι μορφωμένος, να είναι γοητευτικός και να είναι βαθύς στη σκέψη. Μέχρι τώρα αυτούς τους παράγοντες δυστυχώς ή ευτυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ τους είχε άτομο έξω από το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα εκτός από το κομμάτι της Αριστεράς, έτσι όπως είναι κατανοητό και ξαφνικά εκεί, γιατί όλοι οι άλλοι υποψήφιοι είχαν από κάτι από αυτά. Και ξαφνικά εμφανίζεται ένας άνθρωπος, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος μοιάζει να μπορεί να πιάσει τα περισσότερα από αυτά και όσα δεν μπορεί να πιάσει, υπάρχει αυτό που λένε στην Κρήτη, μιας και όλοι είναι από την Κρήτη, η περίφημη κατσούνα. Η κατσούνα λοιπόν του κυρίου Κασσελάκη, στην οποία μπορεί να στηριχτεί για να καλύψει τα εσωκομματικά, γιατί δεν είναι δυνατός σε αυτό το πράγμα, είναι ο Παύλος Πολάκης. Άρα λοιπόν έχουμε ένα τρίπτυχο για τον κύριο Κασσελάκη που λέγεται Αμερική, εγώ δεν το υποτιμώ, είναι ο κ. Πολάκης και αυτοδημιούργητος».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος