Δ. Κουτσούμπας – Κλιματικός νόμος: Σε λίγο θα βάλετε ανεμογεννήτριες και στην Ακρόπολη

“Η πρόταση για τη διαμόρφωση Ελληνικού Κλιματικού Νόμου που συζητάμε σήμερα, δεν αποτελεί κάποια εγχώρια πρωτοτυπία. Αποτελεί πρόταση ενσωμάτωσης στην ελληνική νομοθεσία του Ευρωπαϊκού Κλιματικού Νόμου, που συνιστά το νομικό πλαίσιο για την εφαρμογή των στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας”, ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή για τον κλιματικό νόμο.

“Από τον ΣΥΡΙΖΑ και το «πράσινο κοινωνικό συμβόλαιό» του, και το αντίστοιχο που παπαγαλίζει  το ΜέΡΑ25, όπως επίσης και το ΚΙΝΑΛ, με την πρότασή του για την από κοινού διαμόρφωση «ελληνικού κλιματικού νόμου». Δυστυχώς όλοι σας, έχετε λερωμένη τη φωλιά σας: Γιατί από κοινού υπηρετείτε, πίνετε νερό, στο όνομα της Κομισιόν και της υλοποίησης των βασικών της κατευθύνσεων, όπως τώρα η “πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία”, ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το ΚΚΕ έχει έγκαιρα και με σαφήνεια τοποθετηθεί, και με τις Θέσεις για το 21ο Συνέδριό του, στη διαδικασία υλοποίησης του οποίου βρισκόμαστε, σχετικά με το χαρακτήρα του ευρωπαϊκού, αλλά και του παγκόσμιου «Πράσινου New Deal», είπε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, υποστηρίζοντας ότι “με κάθε εκταμίευση από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα πρέπει να νομοθετούνται αντεργατικά μέτρα, ώστε να διασφαλιστούν τα κέρδη των νέων επενδύσεων”.

Ο “πράσινος καπιταλισμός” άνοιξε “ατελείωτο” κατάλογο: 

– Περιλαμβάνει καταστροφή δασικών εκτάσεων και περιοχών Natura για την κατασκευή γιγαντιαίων αιολικών πάρκων, με αρνητικές συνέπειες στον υδροφόρο ορίζοντα και στην αντιπλημμυρική προστασία των πόλεων.

-Σε ολόκληρη την χώρα, κάθε βουνό είναι πλέον χώρος τοποθέτησης αιολικών πάρκων, ενώ οδηγούνται σε  “ανυπολόγιστη καταστροφή” ακόμα και τα βουνά των Αγράφων και της Πίνδου, ενώ, ως “κερασάκι στην τούρτα”,  πρόκειται να γίνουν εγκαταστάσεις ΑΠΕ ακόμα και η Μακρόνησος και η Γυάρος.

“Σε λίγο θα βάλετε ανεμογεννήτριες και στην Ακρόπολη”, ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή του, με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα των Μουσείων στη μετατροπή των Μουσείων σε ΝΠΔΔ .

Θέτοντας “σειρά ερωτημάτων” ο κ. Κουτσούμπας τόνισε:

  • Πώς εξηγείτε την ανάδειξη του εισαγόμενου φυσικού αερίου (των υδρογονανθράκων) σε στρατηγικό καύσιμο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, όταν αυτή οδηγεί σε σπατάλη παραπάνω απ’ το 50% της περιεχόμενης ενέργειας;
  • Πώς εξηγείτε την προώθηση της καύσης απορριμμάτων και RDF, καθώς και της απουσίας ουσιαστικών περιορισμών της πολλαπλής βιομηχανικής ρύπανσης που δηλητηριάζουν τον αέρα, τον υδροφόρο ορίζοντα, τις θάλασσες;
  • Γιατί δε μας λέτε πως χρειάζονται 4 ή και 5 φορές περισσότερα μεγαβάτ εγκατεστημένης ισχύος από ΑΠΕ, σε σχέση με τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις;
  • Γιατί δεν μας λέτε ότι χρειάζεται ένα τεράστιο σε μέγεθος ηλεκτρικό δίκτυο, που το πληρώνουν οι εργαζόμενοι και διατρέχει δεκάδες χιλιάδες χωριά με ανυπολόγιστες αρνητικές συνέπειες;
  • Συσκοτίζετε το γεγονός, πως η “πράσινη κοινωνική συμφωνία”, όχι μόνο δε βελτιώνει την κατάσταση των εργαζόμενων, αλλά είναι απαρέγκλιτα δεμένη με την επιδείνωση και επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, την επιβολή φθηνής εργατικής δύναμης για να διασφαλιστεί η κερδοφορία των πράσινων επενδύσεων.
  • Προσπαθείτε να κρύψετε πως οι πράσινες επενδύσεις δεν παράγουν «δωρεάν ρεύμα», όπως υποστηρίζουν ορισμένες φορές, κοροϊδεύοντας, κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης! Εκτός, αν εννοούν δωρεάν, για τους επενδυτές.
  • Για τον κόσμο, οι ΑΠΕ μεταφράζονται σε πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα, με την τιμή του να έχει κυριολεκτικά πολλαπλασιαστεί την τελευταία 15ετία, οδηγώντας σε δραστική αύξηση της ενεργειακής φτώχειας, παράλληλα, με τις ρήτρες ρύπων που επιβάλει η κοινοτική πολιτική του Green Deal, έρχονται νέες αυξήσεις 7% στην τιμή του ρεύματος;
  • Έχετε εξηγήσει πώς μεταφράζεται η πράσινη συμφωνία σας για τη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη, όπου καταδικάζετε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία; 18.000 θέσεις εργασίας θα χαθούν έως και το 2023.

“Η ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος απαιτεί ανάπτυξη με γνώμονα το σύνολο των κοινωνικών αναγκών και όχι το αδηφάγο καπιταλιστικό κέρδος, που υπηρετεί το πράσινο New Deal στην ΕΕ και στις ΗΠΑ”, επεσήμανε τέλος, ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος