Δ. Κουτσούμπας: Προτεραιότητά μας οι λαϊκές ανάγκες

Το κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ σε όλες τις μάχες, βρίσκεται σταθερά στην ημερήσια διάταξη, δήλωσε ο Δ. Κουτσούμπας

«Σε ολόκληρο τον Βόρειο Τομέα της Αθήνας οι εργαζόμενοι βιώνουν ήδη τις συνέπειες της καπιταλιστικής ανάπτυξης, αλλά και του αστικού σχεδιασμού για την περιοχή ο οποίος, βέβαια, σε καμιά περίπτωση δεν αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις από τη διαχρονική ανεπάρκεια των αναγκαίων υποδομών. Το αντίθετο, τις γιγαντώνει», τόνισε μεταξύ άλλων σε ομιλία του στο Χαλάνδρι, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας,.

Είπε ότι το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας και οι νομοθετικές παρεμβάσεις που ακολούθησαν δεν είχαν ως προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες και πρόσθεσε:«Πρόκειται για σχεδιασμούς που αποσκοπούν στο κυνήγι της μεγαλύτερης κερδοφορίας, της διασφάλισης της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών ομίλων, που σε συνθήκες όξυνσης του διεθνούς ανταγωνισμού αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Γι αυτό και οι κυβερνήσεις εξασφαλίζουν φθηνότερη εργατική δύναμη απ’ τη μια, και διασφάλιση νέων επενδυτικών πεδίων για τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια, από την άλλη».

Ανέφερε ότι η μετεγκατάσταση του Καζίνο της Πάρνηθας στο κτήμα Δηλαβέρη «θα χειροτερέψει την καθημερινότητα των εργαζομένων στην περιοχή και σε όλους τους όμορους δήμους, καθώς θα επιφέρει αυξήσεις στην αγορά κατοικίας και στην φορολογία, αντίστοιχα».

«Θα πιέσει ακόμα περισσότερο τα μικρομάγαζα των γύρω περιοχών που ήδη ασφυκτιούν από τα μεγάλα εμπορικά κέντρα. Θα χειροτερέψει ακόμα περισσότερο την μετακίνηση και την στάθμευση στις γειτονιές, ενώ πλέον ο τζόγος, θα βρίσκεται μέσα στην πόλη, τυλιγμένος μάλιστα σε λαμπερό περιτύλιγμα» πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι «έξω από τον σχεδιασμό αυτό δεν θα μείνουν οι κοινόχρηστοι και ελεύθεροι χώροι, όπως, το Δάσος Συγγρού, το κτήμα Καρέλα, η ρεματιά Χαλανδρίου – Πεντέλης, για την οποία από το 1996 παραμένει ανεφάρμοστο το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει την προστασία της, ούτε οι ορεινοί όγκοι του Πεντελικού Όρους και του Υμηττού, ούτε οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις».

Αναφέρθηκε στις ελλείψεις βασικών υποδομών στην περιοχή, στην υποβαθμισμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στην έλλειψη αντιπλημμυρικής θωράκισης με συνέπεια, μεταξύ άλλων, και «το πλημμυρισμένο προπονητήριο του ΟΑΚΑ, που προπονούνται ο Μίλτος Τεντόγλου και άλλοι σπουδαίοι αθλητές του στίβου».

Αναφέρθηκε, επίσης, και στον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή και έκανε λόγο για «απαράδεκτη εικόνα, συνέπεια της κυβερνητικής πολιτικής αποκλεισμού, γκετοποίησης και διακρίσεων σε βάρος των Ρομά».

Είπε ότι το ΚΚΕ έχει αναδείξει πολλές φορές το ζήτημα και υπογράμμισε: «Οι συνθήκες διαβίωσης των Ρομά στην περιοχή, είναι τραγικές και η ανάγκη να μετεγκατασταθούν με ασφάλεια και με εξασφάλιση σύγχρονων συνθηκών ζωής, είναι άμεση». «Εμείς λέμε ότι απαιτείται σύγκρουση με την πολιτική που γκετοποιεί και διαιωνίζει τις διακρίσεις σε βάρος των Ρομά.

Διεκδικούμε εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής δουλειάς με δικαιώματα, στέγαση με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας και Παιδείας, με παιδικούς σταθμούς. Διεκδικούμε ένταξη των παιδιών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τμήματα βοηθητικής διδασκαλίας για τους ενήλικες, για να ξεριζωθεί ο αναλφαβητισμός, αλλά και να εξασφαλιστεί ο σεβασμός στην κουλτούρα και στον τρόπο ζωής τους, για την ουσιαστική κοινωνική ένταξή τους» κατέληξε ο Δ. Κουτσούμπας.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος