Δ. Αττική: Σε δύο ημέρες η καταβολή έκτακτου επιδόματος στα νοικοκυριά (video)

Εντός δυο ημερών θα ξεκινήσει η καταβολή του έκτακτου επιδόματος στα νοικοκυριά της Δυτικής Αττικής δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αναφερόμενος στο σχέδιο στήριξης των πληγέντων στη δυτική Αττική, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι “έχουν ήδη ολοκληρωθεί με τη συνδρομή του Υπουργείου Υποδομών σε ελάχιστο χρόνο όλες οι αυτοψίες και η καταγραφή των ζημιών”.

Επιπλέον, την Τρίτη εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την καταβολή του επιδόματος των 5.000 ευρώ στα νοικοκυριά και των 8.000 ευρώ στις επιχειρήσεις που επλήγησαν.

Και, σήμερα κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών έχουν ξεκινήσει να δέχονται τις αιτήσεις των πληγέντων στο Δημαρχείο της Μάνδρας και στο ΚΕΠ της Νέας Περάμου.

“Η καταβολή του έκτακτου επιδόματος στα νοικοκυριά προβλέπεται να αρχίσει εντός δύο ημερών”, διαβεβαίωσε εξάλλου, ενώ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσθετης αποζημίωσης των νοικοκυριών θα ακολουθήσει η διαδικασία για την πρόσθετη αποζημίωση των επιχειρήσεων.

Επίσης σε ό,τι αφορά το συνολικό σχέδιο αποκατάστασης της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είχε την ευκαιρία την περασμένη Παρασκευή να συζητήσει με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρωτοβουλία εκπόνησης πενταετούς σχεδίου αντιπλημμυρικών έργων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο στήριξης από την Επιτροπή.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τζανακόπουλος, το σχέδιο αυτό αλλά και μια συνολική δέσμη μέτρων για την αναβάθμιση της περιοχής θα συζητηθούν αναλυτικά με όλους τους εμπλεκόμενους παραγωγικούς φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε έκτακτο αναπτυξιακό συνέδριο που θα διοργανώσει η κυβέρνηση στην Ελευσίνα στις 16 και 17 Δεκεμβρίου.

Να ολοκληρωθούν το συντομότερο τα αντιπλημμυρικά έργα και να δοθεί άμεσα η έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες” ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος είδε από κοντά την κατάσταση στην Μάνδρα μετά από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Επίσης το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), εποπτευόμενος οργανισμός του Υπουργείου, πρόκειται να παρέχει ψυχοκοινωνική υποστήριξη στους πληγέντες με κλιμάκιο εξειδικευμένων Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών.
Η κινητή ομάδα του ΕΚΚΑ εγκαταστάθηκε, την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, στο Δημαρχείο της Νέας Περάμου και έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί περιστατικά στην ευρύτερη περιοχή. Τα στελέχη του ΕΚΚΑ θα έχουν καθημερινή παρουσία, για όσο διάστημα χρειαστεί, προκειμένου να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και να βοηθήσουν τον πληγέντα πληθυσμό να διαχειριστεί το μετατραυματικό στρες και τα συναισθήματα φόβου, θλίψης, πένθους που ακολουθούν της καταστροφής.
Για ψυχολογική στήριξη δια τηλεφώνου ή και περισσότερες πληροφορίες, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην τηλεφωνική Γραμμή Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας 197.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργο Στασινό είχε την Τετάρτη το πρωί στην Περιφέρεια Αττικής, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα ζητήματα που θέτει η τραγωδία στη Δυτική Αττική και αφορούν στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα για την αντιμετώπιση των αναγκών των πολιτών και στην ανάληψη πρωτοβουλιών για νομοθετικές μεταρρυθμίσεις.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος