COP27: Συνάντηση Μητσοτάκη – Κέρι στην Αίγυπτο ― Επί τάπητος η κλιματική αλλαγή

Array

Η συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ σε θέματα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και της επίτευξης του στόχου μηδενικού ισοζυγίου εκπομπών έως το 2050, ήταν το αντικείμενο συζήτησης που είχαν κατά τη συνάντησή τους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Eιδικό Aπεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ για το Κλίμα, Τζον Κέρι.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε το συνομιλητή του για την προετοιμασία της διοργάνωσης της Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference” το 2024 στην Ελλάδα, αλλά και για τη στήριξη της χώρας μας στην πρωτοβουλία Green Shipping Challenge των ΗΠΑ και της Νορβηγίας.

Χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες των ΗΠΑ για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της ναυτιλίας τονίζοντας τον κομβικό ρόλο της ελληνόκτητης ποντοπόρου ναυτιλίας – της μεγαλύτερης στον κόσμο – για την επιτυχία οποιουδήποτε στόχου ανάπτυξης βιώσιμων λύσεων στον τομέα.

Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία Green Shipping Challenge που ανακοινώθηκε κατά την COP27, έχει στόχο την ενθάρρυνση κυβερνήσεων, λιμένων, ναυτιλιακών εταιρειών και ιδιοκτητών φορτίων, να προχωρήσουν με συγκεκριμένα βήματα στην απανθρακοποίηση του ναυτιλιακού τομέα, το αργότερο έως το 2050.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε ακόμα τον κ. Κέρι για τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας για την διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας και την μετατροπή της σε κόμβο μεταφοράς ενέργειας ως γέφυρα της Αφρικής και της Ανατολικής Μεσογείου με την Ανατολική Ευρώπη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος