Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ικανοποίηση της ΝΔ για το αποτέλεσμα από τον α’ γύρο – Ποια είναι τα βασικά μηνύματα

Ικανοποίηση επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία από τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των Αυτοδιοικητικών εκλογών,
καθώς ο χάρτης έχει βαφτεί μπλε για επτά περιφέρειες. Σύμφωνα με την πολιτική συντάκτρια της ΕΡΤ Μαρίνα Παπαδάκη, τρία είναι τα βασικά μηνύματα που κρατούν τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και η Πειραιώς και τα οποία, όπως επισημαίνουν, αποδεικνύουν την πολιτική κυριαρχία -για ακόμα μία φορά- της Νέας Δημοκρατίας.

Το πρώτο είναι ότι επτά περιφέρειες έχουν ήδη βαφτεί μπλε από τον πρώτο γύρο, τρεις μήνες μετά τις εθνικές εκλογές, και όπως λένε τα γαλάζια στελέχη, επιβεβαιώθηκε ξανά η εμπιστοσύνη σε πολιτικές που παράγουν λύσεις και σε πρόσωπα που παράγουν έργο. Προσθέτουν επίσης ότι και στις πόλεις, στις υπόλοιπες περιφέρειες οι υποψήφιοι που φέρουν το γαλάζιο χρίσμα έχουν περάσει όλοι στον δεύτερο γύρο και μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς έχουν εξαιρετικά υψηλές πιθανότητες να κόψουν πρώτοι το νήμα στην Κυριακή που έρχεται.

Το δεύτερο στοιχείο είναι τα εξαιρετικά υψηλά ποσοστά που συγκέντρωσαν οι «γαλάζιοι» περιφερειάρχες σε περιοχές όπως είναι η Δυτική Ελλάδα, η Ήπειρος και το Νότιο Αιγαίο, τα οποία υψηλά ποσοστά ξεπερνούν τα ποσοστά που είχε λάβει η Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές. Όπως το ίδιο έκανε και οι Νίκος Χαρδαλιάς αλλά και Απόστολος Τζιτζικώστας.

Και το τρίτο στοιχείο, όπως αναφέρουν τα γαλάζια στελέχη, είναι αυτό το οποίο «φωτογράφισε» και χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του, δηλ. τις χαμηλές πτήσεις που συνεχίζει να καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το γεγονός ότι η παρουσία της αντιπολίτευσης στο δεύτερο γύρο περιορίζεται σε μία μόλις παρουσία, σε αυτή δηλαδή της Θεσσαλίας. Και δηλαδή το γεγονός ότι στο δεύτερο γύρο οι «γαλάζιοι» υποψήφιοι έχουν ουσιαστικά σε επίπεδο περιφέρειας να αναμετρηθούν πρωτίστως με «γαλάζιους» αντάρτες.

Επισημαίνεται ότι η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η έκτη κατά σειρά από την περίοδο που ανέλαβε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Φυσικά προβληματίζει το υψηλό ποσοστό της αποχής πρωτίστως στα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ από σήμερα κιόλας το βάρος δίνεται στην επόμενη μέρα, στη συνεργασία δηλαδή με τους αυτοδιοικητικούς. Όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός χθες, τα προβλήματα των πολιτών δεν έχουν χρώμα και φυσικά και στο σχεδιασμό ενόψει της επόμενης Κυριακής.

Το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μία εξαιρετικά συμβολική κίνηση και απευθείας από τη Βάρνα, θα βρεθεί στο Βόρειο Αιγαίο για την υποψηφιότητα του Αλκιβιάδη Στεφανή, ενώ μετά το Υπουργικό της Πέμπτης θα ακολουθήσουν τουλάχιστον δύο ακόμα περιοδείες.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος