Αυστηρό μήνυμα της Αθήνας για φυλάκιση Μπελέρι: Η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας περνά μέσα από το σεβασμό της Ελληνικής Μειονότητας

Το μήνυμα σε αυστηρό ύφος ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας περνά μέσα από το σεβασμό των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας εξέπεμψε σε ομιλία του σήμερα στο Ζωγράφου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Χάρηκα ιδιαίτερα μόλις πληροφορήθηκα ότι στη Χειμάρρα ο Φρέντι Μπελέρης κατάφερε και εξελέγη Δήμαρχος με μικρή διαφορά. Και εύχομαι και ελπίζω γρήγορα αυτή η περιπέτεια να τελειώσει» είπε, τονίζοντας πως «δρόμος της Αλβανίας προς την Ευρώπη περνά μέσα από το σεβασμό των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας».

Στο ζήτημα αναφέρθηκε νωρίτερα ο Άκης Σκέρτσος, στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη και αδιανόητη η συμπεριφορά των Τιράνων να φυλακίσουν τον υποψήφιο Δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, δυο μέρες προ των εκλογών».

«Αν δεν εκτονωθεί η κατάσταση, όπως τόνισε ο κύριος Μητσοτάκης, η Ελλάδα θα ασκήσει κάθε μέσο που έχει στα χέρια της για να εμποδίσει την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας. Θα υπάρξουν συνέπειες όχι μόνο στις ελληνοαλβανικές σχέσεις αλλά και στην ενταξιακή πορεία των Τιράνων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία η Ελλάδα έχει στηρίξει έως τώρα. Τα νέα που έρχονται από την Αλβανία για επικράτηση του κ. Μπελέρη επιτείνουν την πίεση στα Τίρανα να αλλάξει στάση», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Τ. Θεοδωρικάκος για Φ. Μπελέρη: Ο λαός μίλησε, η Δημοκρατία δεν φυλακίζεται

«Ο λαός μίλησε, η Δημοκρατία δεν φυλακίζεται», σημείωσε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανάρτησή του στα social media σχετικά με τη νίκη του Φρέντι Μπελέρη στις δημοτικές εκλογές της Χειμάρρας.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του κ. Θεοδωρικάκου:

«Συγχαρητήρια στον Φρέντι Μπελέρη για τη μεγάλη νίκη του στις δημοτικές εκλογές της Χειμάρρας. Η αλβανική κυβέρνηση οφείλει να τον αφήσει αμέσως ελεύθερο! Ο λαός μίλησε, η Δημοκρατία δεν φυλακίζεται»!

Σημειώνεται, ότι ο κ. Θεοδωρικάκος είχε ζητήσει από τον Αλβανό ομόλογό του την αποφυλάκιση του ομογενή υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας.

Θ. Πλεύρης: Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για τον Ελληνισμό

«Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για τον Ελληνισμό. Ο αγωνιστής και φίλος Φρέντη Δημαρχος Χειμάρρας», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος