Αύριο και τη Δευτέρα ενημερώνει ο πρωθυπουργός τους πολιτικούς αρχηγούς(video)

Για το ταξίδι του στις ΗΠΑ και τα αποτελέσματα της συνάντησης του με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και για τις ενέργειες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στα εθνικά μας θέματα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς  από αύριο Παρασκευή.

Όπως ανέφερε σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε συνεντεύξεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς, πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να ξεκινήσουν άμεσα οι συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Επιβεβαιώθηκε ότι οι ελληνο-αμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, εδώ και πολλές δεκαετίες», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στο One Channel σχετικά με τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Τόνισε επίσης ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρθηκε με τόσο κολακευτικά λόγια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας στέλνοντας μήνυμα και στους Αμερικανούς επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα ενώ παράλληλα ο κ. Τραμπ εκτός από την αμερικανική διπλωματία, έχει πλέον μια πολύ ξεκάθαρη και πολύ καλύτερη εικόνα για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  ανέφερε επίσης  ότι η χώρα μας αποτελεί πλέον  μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος καθώς είναι αξιόπιστη και σταθερή σύμμαχος των ΗΠΑ . Αυτά  είναι τα τρία βασικά συμπεράσματα από τη συνάντηση με τον πρόεδρο Τράμπ , είπε ο κ.Πέτσας, προσθέτοντας  ότι ο πρωθυπουργός  έθεσε με έμφαση όλα τα ζητήματα που αφορούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Σε ότι αφορά την πρόθεση αγοράς των F-35 είπε πως η συζήτηση αυτή θα διαρκέσει περίπου  ενάμιση χρόνο με σκοπό όταν ολοκληρωθεί η  αναβάθμιση των F16  η χώρα να είναι σε θέση  με βάση τις δημοσιονομικές της δυνατότητες   να προχωρήσει στην προμήθεια των αεροσκαφών αυτών.

Εξ άλλου σχολιάζοντας  τις τρέχουσες εξελίξεις στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ  ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες που αναμένεται να αναλάβουν οι ΗΠΑ προκειμένου να μειωθεί η ένταση μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας τόνισε ότι «δεν είναι απαραίτητο ο Πρόεδρος Τραμπ να σηκώσει το τηλέφωνο και να μιλήσει με τον Ερντογάν, υπάρχουν πάρα πολλά κανάλια επικοινωνίας τα οποία μπορούν να ενεργοποιηθούν».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις «κόκκινες γραμμές» που έθεσε η ελληνική πλευρά κατά τις συζητήσεις που είχε με αξιωματούχους των ΗΠΑ όσον αφορά την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι «διαμηνύσαμε με τρόπο σαφή και κατηγορηματικό ότι υπάρχουν όρια. Αν συνεχιστεί η αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την τουρκική πλευρά τότε θα φτάσουμε μέχρι και τη δυναμική απάντηση».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινά την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, κατ΄ιδίαν επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Γραφείο του στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, στις 12:00 θα συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Στις 13:00 θα συναντηθεί με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, στις 17:00 με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και στις 18:00 με τον γραμματέα του ΜεΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Η συνάντηση με τον γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 11:00.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος