Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αντώνης Τζανακόπουλος – Αιχμηρή ανακοίνωση από την Οργάνωση Μελών Ηνωμένου Βασιλείου

Την αποχώρησή του, μαζί και με άλλα μέλη, από την Οργάνωση Μελών (ΟΜ) Ηνωμένου Βασιλείου από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και αδελφός του Δημήτρη Τζανακόπουλου, Αντώνης.

«Δεν αγωνιστήκαμε τόσα χρόνια για να επαναφέρουμε την Ελλάδα των νοικοκυραίων, όπου ούτε η Αριστερά ούτε η διαφορετικότητα έχουν θέση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απωλεσθεί προ πολλού. Η ΠΣ βαδίζει ολοταχώς προς την Κεντροδεξιά» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αποχώρησης.

Εκτός όμως από σκληρή απέναντι στον νέο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, αφήνει αιχμές και για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος κυρίως από το 2019 και μετά.

Συνοδεύοντας την σκληρή ανακοίνωση με στίχους από το γνωστό τραγούδι των Metallica «That Was Just Your Life» ο Αντώνης Τζανακόπουλος φαίνεται πως επιβεβαιώνει τα ρεπορτάζ για το τι θα γίνει τις επόμενες ώρες με το κύμα αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηρίζοντας την απόφασή τους «εξαιρετικά δύσκολη και επώδυνη» υπογραμμίζουν πως «η συντροφικότητα έχει αντικατασταθεί από έναν ορυμαγδό υβριστικών σχολίων και από τον διασυρμό όσων διαφωνούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Οι υπογράφοντες Απόστολος Αλμπάνης, Ντίνα Δαβάκη, Γιάννης Κανάκης, Αθηνά Καραμπά, Συμεών Λαμάι, Στέλιος Μαϊμάρης, Δημήτρης Μπούκας, Γιάννα Μύρτζιου – Κανάκη, Κωνσταντίνος Περήφανος, Αντώνης Τζανακόπουλος και Βασίλης Φιλαδίτης αναφέρονται με την επιστολή αποχώρησης και στην ομιλία Κασσελάκη στο ΣΕΒ, στην στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας και τέλος στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας πως αυτοί ήταν οι τρεις καθοριστικοί παράγοντες οι οποίοι «κατέστησαν σαφή την πλήρη μετάλλαξη του κόμματος σε κόμμα Κέντρου και την πλήρη απαξίωση των οργάνων».

Κάνοντας λόγο για μη αναστρέψιμη διαδικασία, με αναφορά και στις δημοσκοπήσεις, τονίζουν πως «βαθαίνει το χάσμα και μας αποξενώνει περισσότερο».

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση:

Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αντώνης Τζανακόπουλος – Αιχμηρή ανακοίνωση από την Οργάνωση Μελών Ηνωμένου Βασιλείου
Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αντώνης Τζανακόπουλος – Αιχμηρή ανακοίνωση από την Οργάνωση Μελών Ηνωμένου Βασιλείου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος