Αποκαλύψεις στην Εξεταστική για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ

Την αποκάλυψη ότι η Eurobank δεν εχει δώσει τραπεζική εγγύηση στην εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Φωκίων Καραβίας, στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ. Σημειώνοντας ότι η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ δεν εξυπηρετεί δάνειο 13 εκ. ευρώ και γι αυτό η τράπεζα δεν έχει δώσει τραπεζική ενημερότητα.
Όσον αφορά τον όμιλο Κοντομηνά και για δάνειο 3,3 εκ. ευρώ διευκρίνησε ότι τα στοιχεία αφορούν τον όμιλο και όχι το κανάλι Αλφα το οποίο δεν έχει μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Ανεφερε επίσης για τα δάνεια σε “Πρώτο Θέμα”και “Ελεύθερο Τύπο” ότι έχουν δοθεί προσωπικές εγγυήσεις που καλύπτουν το σύνολο της δανειακής σχέσης. Σε ότι αφορά τα κόμματα, ο κ. Καραβίας επιβεβαίωσε την αποκάλυψη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λαππα, για δάνειο προς το ΠΑΣΟΚ (μη εξυπηρετούμενο) το 2010, ύψους 5,2 εκ. ευρώ.

Συνολικά ο κ. Καραβίας ανέφερε, ότι η Eurobank σε κόμματα και ΜΜΕ έχει δώσει δάνεια 85 εκ. ευρώ και εξ αυτών μη εξυπηρετούμενα είναι τα 16,5 εκ. ενώ οι ακάλυπτοι κίνδυνοι ειναι 18,1 εκ. ευρώ.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Ρεπορτάζ: Ανδρέας Μαραθιάς
Φωτογραφία: Eurokinissi

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος