Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης και κομμάτων για πανδημία και εργασιακά

Εμβολιαστικό πρόγραμμα, εργασιακά αλλά και ελληνοτουρκικά βρίσκονται στην αιχμή της πολιτικής αντιπαράθεσης, με την αντιπολίτευση να επικρίνει την κυβέρνηση. Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι σχεδιάζει αλλαγές βγαλμένες από τη ναφθαλίνη. Η Φώφη Γεννηματά κάνει λόγο για την ανάγκη ενός νέου πράσινου κοινωνικού συμβολαίου, ενώ ο Δημήτρης Κουτσούμπας χαρακτηρίζει τις αλλαγές στα εργασιακά ανατροπές του αιώνα.

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Αυγή” για την πορεία των εμβολιασμών. Με ανακοίνωσή της η ΝΔ καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ υπονόμευση της συλλογικής προσπάθειας και fake news για το εμβολιαστικό πρόγραμμα, με αφορμή δηλώσεις στελεχών του.

“Το σύνολο της τοποθέτησής μου βρίσκεται ακριβώς κάτω στο βίντεο που ανήρτησα στο facebook, για όποιον έχει διάθεση να την ακούσει. Απ’ αυτή την τοποθέτηση, οι φωστήρες του προπαγανδιστικού μηχανισμού της ΝΔ διακινούν από χθες ότι εγώ είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την πανδημία ως μεγάλη ευκαιρία και ότι εν ολίγοις είμαστε περιχαρείς στον ΣΥΡΙΖΑ για τον κορονοϊό. Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα”, απαντά η τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Εφη Αχτσιόγλου, μιλώντας για προπαγάνδα της ΝΔ.

Αλέξης Τσίπρας: Αναγκαίο η χώρα να βρεθεί στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Για υπεράσπιση του παλιού κόσμου κατηγορεί την κυβέρνηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με άρθρο του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Ο κ.Μητσοτάκης σχεδιάζει μεταρρυθμίσεις βγαλμένες από τη ναφθαλίνη των Ρέιγκαν και Θάτσερ, όπως την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και του 8ώρου, τονίζει ο κ.Τσίπρας και επισημαίνει: “Το πρόβλημα με τη στρατηγική του κ. Μητσοτάκη δεν είναι ότι ανήκει στη Δεξιά. Είναι ότι υπερασπίζεται με σθένος τις αρχές ενός κόσμου που δείχνει να έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο. Και παρ’ ότι ο ίδιος διά της επικοινωνίας θέλει να εμφανίσει κάθε οπισθοδρομική μεταρρύθμιση ως εξέλιξη, στην ουσία δεν είναι σε θέση να κατανοήσει τις τεκτονικές αλλαγές που συντελούνται και προκαλεί και η πανδημία σε όλα τα επίπεδα”.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, από την αρχή της πανδημίας δεν ενίσχυσε ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας», υποστήριξε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

Την ίδια ώρα, επίθεση στον επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδίδοντάς του δηλώσεις ότι “οι νέοι επιστήμονες με διδακτορικό είναι τεμπέληδες”.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τεμπέληδες οι νέοι επιστήμονες με διδακτορικό κατά τον κ. Πατέλη 

Στον επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη, επιτίθεται με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι «αποκαλύπτει το “όραμα” των δήθεν άριστων της Ν.Δ. για τους νέους και τις νέες της χώρας. Φθηνά εργατικά χέρια χωρίς ιδιαίτερη μόρφωση».

Αναφέρει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ: «Σε δημόσια τοποθέτησή του, ο κ. Πατέλης δεν δίστασε να χαρακτηρίσει το διδακτορικό ως κάτι αρνητικό, να προσβάλει τους νέους επιστήμονες που συνέχισαν τις σπουδές τους ως τεμπέληδες και να τους απειλήσει ότι το μόνο που τους περιμένει είναι η ανεργία. “Δεν θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό αν μου έκανε αίτηση γιατί δείχνει ότι πιθανώς να είναι κάποιος άνθρωπος που δεν έχει απαραιτήτως όρεξη για δουλεά” , τόνισε και έδειξε την έξοδο από τη χώρα στους νέους με υψηλού επιπέδου προσόντα. Μάλιστα κ. Πατέλης με αλαζονικό τρόπο διατηρεί το δικαίωμα για τον εαυτό του, αλλά δεν το αναγνωρίζει στους νέους επιστήμονες της χώρας.

Οι αντιλήψεις και οι πολιτικές της δεξιάς είναι αυτές που θέριεψαν στο παρελθόν το brain drain και αναβιώνουν τώρα με τον πιο επίσημο τρόπο από τον σύμβουλο του κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση των δήθεν άριστων».

ΚΙΝΑΛ: Αοριστίες από τον κ. Μητσοτάκη για την απασχόληση

Στο εξωτερικό ευχολόγια και αοριστίες, από τον κ. Μητσοτάκη για την απασχόληση. Στο εσωτερικό έχει κηρύξει τον πόλεμο στα δικαιώματα των εργαζομένων και προωθεί με σχέδιο τη φτηνή και απαξιωμένη εργασία”, αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στην Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής, στο Πόρτο.

Αυτή η συντηρητική πολιτική δεν οδηγεί στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας αλλά σε θλιβερή οπισθοδρόμηση που ευνοεί τους λίγους.

Δ. Κουτσούμπας: Οι αντεργατικές ανατροπές του αιώνα προαπαιτούμενο για την ένταξη στο «σούπερ μνημόνιο» του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ

Για ανατροπές του αιώνα στα εργασιακά μιλά ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο ΠΑΡΟΝ, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει το δικό του χέρι στο αντεργατικό οικοδόμημα.

«Το όνομα του κ. Χατζηδάκη, στη λίστα των αντεργατικών ανατροπών, θα μπει δίπλα και πάνω από αυτά των προηγούμενων υπουργών εργασίας της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το νομοσχέδιό του επιφέρει συντριπτικό χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα με την 10ωρη δουλειά και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης» τονίζει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ελληνική Λύση:Η συνεχιζόμενη αφωνία της κυβέρνησης είναι ανεπίτρεπτη

“Έπειτα από την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, τώρα οι βέβηλοι Τούρκοι τοποθέτησαν ακόμα και φωτεινές πινακίδες που αναγράφουν ότι ο «Αλλάχ είναι μεγάλος»!

Η συνεχιζόμενη αφωνία της κυβέρνησης είναι ανεπίτρεπτη. Τα ιερά και τα όσια του Έθνους και της Πίστης δεν μπορεί να τα υπερασπίσει καμιά «Ουνέσκο» όπως έχει αποδειχθεί, παρά μόνον οι θεματοφύλακες των, οι Έλληνες. Καλώ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να πάψει να συμπεριφέρεται ως απλός παρατηρητής αυτού του ιστορικού ανουσιουργήματος που συνετελέσθη επί των ημερών του. Οφείλει να πάρει άμεσα θέση και να αντιδράσει με όλες του τις δυνάμεις για να υπερασπιστεί την Πατρίδα και την Ορθοδοξία”, τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

“Η πολιτική απάτη της Νέας Δημοκρατίας που έγινε κυβέρνηση επικαλούμενη την Αριστεία, μόλις αποκαλύφθηκε”

Σε νέα ανακοίνωση από την Ελληνική Λύση αναφέρεται: Όταν ο επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού Αλεξης Πατέλης δηλώνει ότι: «το διδακτορικό είναι κάτι το αρνητικό.

Δεν θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό. Δείχνει ότι δεν έχεις όρεξη για δουλειά», αποδεικνύει ότι η Νέα Δημοκρατία , όχι μόνο δεν εκπροσωπεί την Αριστεία, αλλά την απεχθάνεται. Εξηγεί όμως και την κατάρρευση της οικονομίας, της κοινωνίας και της δημόσιας υγείας που επέφερε η Νέα Δημοκρατία . Η οποία θα μείνει στην ιστορία όχι ως «κυβέρνηση των Αρίστων», αλλά των «αχρήστων».

Γιάνης Βαρουφάκης: Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να αισιοδοξεί

Την απαισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας εξέφρασε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης σε δηλώσεις του αργά χθες το βράδυ μετά την περιοδεία του στο Κερατσίνι και την Δραπετσώνα. Ειδικότερα ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση τονίζοντας ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να αισιοδοξεί, αυτή η Κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για να προκαλεί την αισιοδοξία». Πρόσθεσε ότι «αν εμείς δεν πάρουμε ως λαός τα πράγματα στα χέρια μας, αυτό το τσουνάμι θα χτυπήσει σφόδρα την ώρα που θα συνερχόμαστε».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά θέματα, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25, επιτέθηκε στον υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη λέγοντας «μην κοιτάτε τα λόγια του, κοιτάτε τα έργα του». Ειδικότερα, ο Βαρουφάκης είπε:

«Ο κ. Χατζηδάκης λέει όλα τα σωστά πράγματα, ότι πρέπει να παταχθεί η αδήλωτη εργασία, ότι πρέπει να προστατευθεί το πρεκαριάτο και οι άνθρωποι που δουλεύουν με τηλεργασία. Αλλά μην κοιτάτε τα λόγια του, κοιτάξτε τις πράξεις του. Γιατί ουσιαστικά το μόνο πράγμα που κάνει μέσα από τις εξατομικευμένες συμβάσεις εργασίας, είναι να καταστρέφει όποιο μικρό δείγμα διαπραγματευτικής δύναμης έχει απομείνει στην μισθωτή εργασία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος