Ερντογάν κατά Ισραήλ : “Στυγνή τρομοκρατία” – Προσευχή από τους μιναρέδες της Αγίας Σοφίας

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε το Ισραήλ κράτος “στυγνής τρομοκρατίας” σήμερα το βράδυ στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια ομιλίας, στην οποία αναφέρθηκε στα βίαια επεισόδια που σημειώνονται στην Πλατεία των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ όπου περισσότεροι από 200 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

“Το Ισραήλ, κράτος στυγνής τρομοκρατίας, επιτίθεται με άγριο και ανήθικο τρόπο στους μουσουλμάνους στην Ιερουσαλήμ που δεν έχουν άλλη ανησυχία από το να προστατεύσουν τα σπίτια τους και τη χιλιετή χώρα τους όπως και τις ιερές αξίες τους”, δήλωσε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους.

Στην Κωνσταντινούπολη, έλαβε χώρα προσευχή στην Αγία Σοφία υπέρ «της απελευθέρωσης του τεμένους Αλ Άκσα και της Ιερουσαλήμ απο τα χέρια των τυρράνων». Η προσευχή μεταδόθηκε από τους μιναρέδες της Αγίας Σοφίας, της βυζαντινής εκκλησίας που το περασμένο καλοκαίρι μετατράπηκε από μουσείο σε τζαμί, προκαλώντας αντιδράσεις. Αφορμή για την προσευχή ήταν η νύχτα Καντίρ (Λαϊλάτ αλ Κάντρ στα αραβικά), η νύχτα δηλαδή που σύμφωνα με την ισλαμική παράδοση ο Αλλάχ άρχισε να στέλενει στον προφήτη Μωάμεθ τα εδάφια του Κορανίου.

Σε τουλάχιστον 200 ανέρχονται οι τραυματίες από τις συγκρούσεις Παλαιστινίων και Ισραηλινών αστυνομικών που ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής στην Πλατεία των Τεμενών, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

Στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, τον παλαιστινιακό τομέα της πόλης που τελεί υπό την κατοχή του Ισραήλ από το 1967, κάθε βράδυ εδώ και μία εβδομάδα οργανώνονται διαδηλώσεις στη συνοικία Σεΐχ Τζάρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πιθανή έξωση παλαιστινιακών οικογενειών προς όφελος ισραηλινών εποίκων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν «αποκλιμάκωση» της έντασης στην Ιερουσαλήμ, ζητώντας να «αποφευχθεί» η έξωση των Παλαιστινίων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος