Τα μηνύματα της αντιπολίτευσης για την φωτιά στην Πεντέλη

Στο πλευρό πυροσβεστών και κατοίκων δηλώνουν ότι βρίσκονται οι πολιτικοί από κάθε κόμμα με ανακοινώσεις για την καταστροφική πυρκαγιά στη Πεντέλη.

«Οι σκέψεις όλων μας είναι στους πυροσβέστες, τους εθελοντές και όλους όσοι δίνουν τη μάχη με τις φλόγες στην Πεντέλη» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας με μήνυμά τους στο Twitter.

Τη μάχη που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές αλλά και των πυροσβεστών τονίζει με ανακοίνωσή του το κόμμα. «Αυτή την κρίσιμη στιγμή οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δίνουν τη μάχη της αλληλεγγύης και της στήριξης στους πυροσβέστες και τους εθελοντές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αλλά και σε όσους που έχουν πληγεί και έχουν δει τους κόπους μίας ζωής να γίνονται στάχτη από τις πυρκαγιές», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, επισημαίνοντας ότι κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής την Γραμματέα Ράνια Σβίγκου και τον αναπλ. Γραμματέα Γιώργο Βασιλειάδη καθώς και τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Σπίρτζη βρίσκεται από το πρωί στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές στην Αττική και συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Γέρακα-Παλλήνης με τη συμμετοχή του δημάρχου Αθανάσιου Ζούτσου και άλλων δημάρχων της περιοχής.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «το κλιμάκιο παρέδωσε είδη πρώτης ανάγκης από την Αλληλεγγύη για Όλους στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου για τις ανάγκες των πληγέντων, των πυροσβεστών και των εθελοντών». «Οι οργανώσεις μας στην Αττική συνεχίζουν να συλλέγουν είδη πρώτης ανάγκης για να διατεθούν στους πυρόπληκτους και να στηρίξουν τους άντρες και τις γυναίκες της πυροσβεστικής καθώς και τους εθελοντές», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί «τους πολίτες με όποιον τρόπο μπορούν να στηρίξουν τις κινήσεις αλληλεγγύης που αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή». «Η Πολιτεία οφείλει άμεσα να στηρίξει όσες και όσους έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Η αλληλεγγύη είναι η δύναμη της κοινωνίας», καταλήγει.

«Στεκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων, που δοκιμάζονται απόψε στην Πεντέλη, στο Ντράφι και στην Ανθούσα, καθώς και των πυροσβεστών και εθελοντών που δίνουν τη δύσκολη μάχη με τις φλόγες», επισημαίνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝ. ΑΛ. , Δημήτρης Μάντζος.

Τις πληγείσες περιοχές στην Πεντέλη, τον Γέρακα και την Παλλήνη, που επλήγησαν από τα πύρινα μέτωπα των τελευταίων 24ώρων, επισκέφθηκε νωρίτερα το μεσημέρι κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, με επικεφαλής τον γραμματέα της ΚΠΕ του Κινήματος, Ανδρέα Σπυρόπουλο, και τους Δημήτρη Μάντζο, εκπρόσωπο Τύπου, Τόνια Αντωνίου, υπεύθυνη του κοινοβουλευτικού τομέα Πολιτικής Προστασίας, Γρηγόρη Σκιαδόπουλο, γραμματέα του Τομέα Πολιτικής Προστασίας, Αναστασία Σιμητροπούλου, αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου, Μιχάλη Χάλαρη, γραμματέα των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία και τοπικά στελέχη.

Ο γραμματέας και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ενημερώθηκαν από τον δήμαρχο Παλλήνης Αθανάσιο Ζούτσο για την εξέλιξη των πυρκαγιών και το μέγεθος των καταστροφών που άφησαν στο πέρασμα τους σε σπίτια και περιουσίες. Κατόπιν βρέθηκαν δίπλα στους κατοίκους στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Πεντέλης.

Ο κ. Σπυρόπουλος δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στέκεται στο πλευρό των πολιτών, των πυροσβεστών, της Αστυνομίας, του Στρατού, των ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και φυσικά των εθελοντών, που δίνουν από χθες μια τιτάνια μάχη για να ελέγξουν το μέτωπο της πυρκαγιάς. Εξέφρασε την ελπίδα μέχρι να πέσει ο ήλιος, να έχει περιοριστεί σε τέτοιο βαθμό για να μην υπάρξει κι άλλη μια δύσκολη νύχτα.

Τη συμπαράστασή του στους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής, που δοκιμάζονται από την πυρκαγιά, στο προσωπικό της πυροσβεστικής και στους εθελοντές εκφράζει το ΚΚΕ επισημαίνοντας: «Για μία ακόμη φορά ζούμε τη διάψευση των κυβερνητικών διαβεβαιώσεων για “την πλήρη ετοιμότητα και επάρκεια του κρατικού μηχανισμού”. Ζούμε τις τραγικές συνέπειες σ’ αυτό το διαρκές έγκλημα που συντελείται με ευθύνη των κυβερνήσεων.

ΜέΡΑ25: Είχαμε προειδοποιήσει – Η Κυβέρνηση μας καθησύχαζε

«Προφανώς αυτή τη στιγμή προέχει η κατάσβεση της φωτιάς και ο νους μας είναι με τους κατοίκους της περιοχής και όλες και όλους όσες/ους δίνουν την μάχη αυτή. Δεν μπορούμε όμως να μην σκεφτόμαστε το γεγονός ότι έχει υπάρξει μια διαχρονική αποψίλωση της δασοπροστασίας και πυροπροστασίας, με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη μάλιστα να καταστέλλει με ΜΑΤ και να βρέχει με Αύρες τους εποχικούς πυροσβέστες που ζητούσαν πέρυσι την μονιμοποίηση τους», αναφέρει μεταξύ άλλων, το ΜέΡΑ25 και προσθέτει:

«Η κλιματική αλλαγή είναι δεδομένη, όμως και η εγκληματική πολιτική της σημερινής και διαχρονικά των μνημονιακών Κυβερνήσεων, που υποβάθμισαν μεταξύ όλων των άλλων σε μεγάλο βαθμό και την πολιτική προστασία, οδηγεί στον εκρηκτικό αυτό συνδυασμό που ξαναβλέπουμε δυστυχώς και φέτος.  Παράλληλα, απαιτούμε να κηρυχθούν αναδασωτέες και να απαγορευτεί η δόμηση και η εγκατάσταση ανεμογεννητριών, σε όλες τις καμένες εκτάσεις», καταλήγει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25.

ΚΚΕ: Περιοδεία στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής 

Στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής περιόδευσε σήμερα το πρωί (20/7) ο Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ, συνοδευόμενος από τον Αντώνη Ραλλάτο, μέλος της ΚΕΟΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στις πληγείσες περιοχές βρίσκονται μέλη και φίλοι του ΚΚΕ που συντρέχουν στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς και μοιράζουν τρόφιμα σε κατοίκους και πυροσβέστες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος