Αντιπαράθεση για τα πρακτικά στην προανακριτική για τον Ν. Παππά – Στο επίκεντρο η κατάθεση Καλογρίτσα

Η κατάθεση του βασικού μάρτυρα Χρήστου Καλογρίτσα και η καταγγελία του Νίκου Παππά για αλλοίωση των πρακτικών της προανακριτικής ήταν θέμα τηλεοπτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Σταύρο Κελέτση, πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής (ΝΔ) και τον Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη, Βουλευτή Σύριζα.

«Τίποτα δεν απουσιάζει. Καμία παρέμβαση και καμία αλλοίωση των πρακτικών δεν έχει γίνει. Όλη η κατάθεση του κ. Καλογρίτσα έχει αποτυπωθεί πιστά στα πρακτικά, όπως ακριβώς είναι απομαγνητοφωνημένη και αυτό μπορεί να ελεγχθεί. Αυτό που είναι ευθύνη του Προέδρου είναι ότι όταν υπάρχουν παρεμβάσεις και κάποιος παίρνει αυθαίρετα το λόγο χωρίς να τον ζητήσει, τότε αυτά δεν καταγράφονται στα πρακτικά βάσει του Κανονισμού της Βουλής. Συνεπώς δεν έχω να φοβηθώ τίποτε από την οποιαδήποτε μήνυση», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Σταύρος Κελέτσης, Βουλευτής ΝΔ, απαντώντας στην καταγγελία του κ. Παππά ότι έχουν αφαιρεθεί από τα πρακτικά ουσιώδεις δηλώσεις του Χρήστου Καλογρίτσα.

Καλέτσης: Η μήνυση είναι πυροτέχνημα

«Η χθεσινή και προχθεσινή ημέρα ήταν λίγο δύσκολη για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Παππά. Έχω την εντύπωση ότι εφευρέθηκε το πυροτέχνημα της μήνυσης στον Πρόεδρο της Προανακριτικής για να απασχολήσει αυτό και όχι η ουσία», υποστήριξε στην εκπομπή “Από τις έξι” ο κ. Κελέτσης, ενώ σχολιάζοντας την καταγγελία για αφαίρεση από τα πρακτικά της δήλωσης του Χρήστου Καλογρίτσα για ανάκληση του προηγούμενου ισχυρισμού του περί ύπαρξης sms, ανέφερε: «Στην πράξη το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ για τα sms έχει καταρριφθεί. Καθώς χθες ο κ. Καλογρίτσας έφερε sms και ίσως σήμερα φέρει και άλλα».

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο πρόεδρος και η πλειοψηφία της ΝΔ χθες έκανε μια θεσμική εκτροπή. Σε αίτηση του κ. Παππά, αρνήθηκε να του παράσχει κάποια στοιχεία. Όταν κάποιος είναι οιωνεί κατηγορούμενος και εφαρμόζεται ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, η ποινική δικονομία και τρίτο ο κανονισμός της Βουλής, δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Κατά την άποψή μας η απόφαση του προέδρου να μην αφήσει τον κ. Παππά να ακούσει τα πρακτικά ήταν εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη για επόμενες προανακριτικές επιτροπές», υποστήριξε ο κ. Χατζηγιαννάκης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος