Αντίδραση ΨΗΠΤΕ για τον αντιπρόεδρο της ΕΕΤΤ και τις σχέσεις με ΝΔ

Έντονες συζητήσεις και αντιδράσεις περί δεοντολογίας και ασυμβίβαστου, έχει προκαλέσει, η συμμετοχή του αντιπροέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Νίκου Παπαουλάκη, σε συνάντηση της τομεάρχη ψηφιακής πολιτικής της Nέας Δημοκρατίας, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου ως σύμβουλός της με τα διοικητικά συμβούλια των ενώσεων ιδιωτικών ραδιοσταθμών στα γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο, την περασμένη Δευτέρα. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής η ενέργεια του κ. Παπαουλάκη συνιστά παράβαση και επιφέρει πειθαρχική ευθύνη. Ο κ. Παπαουλάκης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι ο άνθρωπος που «τράβηξε την πρίζα» της ΕΡΤ, υλοποιώντας το «μαύρο» της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής τόνιζαν ότι είναι προφανές το ασυμβίβαστο, ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων να είναι σύμβουλος της τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής της ΝΔ. Επικαλούνται μάλιστα σχετικό νόμο σύμφωνα με τον οποίο ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι της Ανεξάρτητης Αρχής υπηρετούν με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και για τον λόγο αυτό τελούν σε καθεστώς αναστολής άσκησης οποιουδήποτε άμισθου ή έμμισθου λειτουργήματος ή επαγγελματικής δραστηριότητας.

Συνιστά παράβαση -έλεγαν οι ίδιες πηγές- η ομολογία ότι ο κ. Παπαουλάκης λειτουργεί ως σύμβουλος βουλευτή και επιφέρει αυτό πειθαρχική ευθύνη. Σημείωναν δε ότι το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θεωρεί αυτονόητη την πρόθεση της Αρχής να κινήσει πειθαρχική διαδικασία για την υπόθεση και προσέθεταν:

«Ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Νίκος Παπαουλάκης, είναι ο άνθρωπος που:

  • «τράβηξε την πρίζα» της ΕΡΤ υλοποιώντας το «μαύρο» της Κυβέρνησης ΝΔ
  • πρωταγωνίστησε στη διενέργεια του διαγωνισμού για την παράδοση του φάσματος στη Digea, ως μοναδική υποψήφια, με ιδιαίτερα χαμηλό τίμημα και αμφιλεγόμενες διαδικασίες».

Ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση απάντησε ότι δεν μπορεί κανένα μέλος ανεξάρτητης αρχής να έχει έμμισθη ή άμισθη σχέση με πολιτικά πρόσωπα και πως πρόκειται για μείζον πολιτικό θέμα για τη Νέα Δημοκρατία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «το γεγονός αυτό είναι ενδεικτικό του πώς αντιλαμβάνεται ο κ. Μητσοτάκης τις Ανεξάρτητες Αρχές».

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως η ΕΕΤΤ για την υπόθεση Παπαουλάκη προκειμένου να σταθμίσει την κατάσταση.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος