Αντιδράσεις για την απόλυση Γενηδούνια από τη Hellenic Train – Τιμωρητική τη χαρακτηρίζει η αντιπολίτευση, επικρίσεις και από τα Σωματεία

Πολιτικές αντιδράσεις προκαλεί η απόλυση από την Hellenic Τrain του Κώστα Γενηδούνια, πρώην προέδρου των μηχανοδηγών και εκ νέου υποψήφιου για τη θέση, με τα κόμματα να εξαπολύουν σφοδρά πυρά στην εταιρεία αλλά και στην ίδια την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ να δηλώνει ότι καταδικάζει απερίφραστα την εκδικητική απόλυση, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει απερίφραστα την εκδικητική απόλυση, όπως αναφέρει σε ανακοινωση που εξέδωσε: «Η εταιρεία οφείλει να απαντήσει για τους λόγους απόλυσης ενός συνδικαλιστικού στελέχους. Η κυβέρνηση, που ως κοινοβουλευτική πλειοψηφία αρνήθηκε να τον καλέσει ως μάρτυρα στην Εξεταστική Επιτροπή, οφείλει να πάρει θέση για την τιμωρητική απόλυση, διαφορετικά η σιωπή της θα είναι ακόμα μια πράξη περιφρόνησης του ελληνικού λαού που ζητά αλήθεια. Μια σιωπή που θα την εκθέσει ανεπανόρθωτα για άλλη μια φορά».

Εκδικητική και απειλητική για τους εργαζόμενους χαρακτήρισε σήμερα την απόλυση του συνδικαλιστή Κώστα Γενηδούνια από την Hellenic Train ο Σωκράτης Φάμελλος, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την Πρωτομαγιά, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έχει μετατρέψει σε αδίκημα τον συνδικαλισμό.

O βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης χαρακτήρισε προκλητική ενέργεια την απόλυση Γενηδούνια από την Hellenic Train και πρόσθεσε ότι το εργατικό κίνημα θα απαιτήσει μαζικά να πάρει πίσω την απόλυση η εταιρία. 

Ωμή εργοδοτική τρομοκρατία χαρακτήρισε την απόλυση Γενηδούνια ο Αλέξης Χαρίτσης. «Απέναντι σε μια κυβέρνηση που καταπατά και καταστρατηγεί τα εργατικά δικαιώματα. Απέναντι και σε μια εργοδοσία η οποία λειτουργεί ανεξέλεγκτα σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς και πρόσθεσε: «Κάτι που ζήσαμε και πριν από λίγες μόλις ώρες, με την ωμή εργοδοτική τρομοκρατία της εκδικητικής απόλυσης του μαχόμενου συνδικαλιστή Κώστα Γενιδούνια».

Γενηδούνιας: Σχετίζεται σίγουρα με την υποψηφιότητά μου η απόλυση – Αντιδράσεις και από τα σωματεία

Δεν είχε υπάρξει καμία προειδοποίηση, ούτε είχε υπάρξει προς εμένα κάποιο παράπονο από την εταιρία, δήλωσε ο ίδιος κ. Γενηδούνιας προσθέτοντας ότι εκτιμά πως σχετίζεται η απόλυσή του με την υποψηφιότητα του για το σωματείο μηχανοδηγών, προσθέτοντας ότι είναι εκ των βασικών μαρτύρων για την υπόθεση των Τεμπών. «Είμαι ένας από τους βασικούς μάρτυρες των Τεμπών. Η Hellenic Train έχει ξεχάσει ότι παραλάμβανε και αυτή τα εξώδικα και προφανώς αυτό τώρα που ξεκινούν κάποιες εργασίες το θυμήθηκαν» είπε.

Απόλυση Γενιδούνια: Πυρά στην Hellenic Train από σωματεία εργαζομένων

Η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ) καταγγέλλει «εκδικητική απόλυση» και ζητά την άμεση ανάκλησή της. «H Hellenic Train επιδοτείται αδρά από το Ελληνικό Κράτος και τους φόρους των φορολογουμένων για να παράγει επιβατικό έργο και όχι για να τρομοκρατεί, φιμώνει και απολύει όσους αναφέρονται σε υπαρκτά προβλήματα από την ασφαλή κυκλοφορία των τρένων.» σημειώνουν.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρει πως «είναι προφανές εκ του αποτελέσματος ότι η απόφαση αποχώρησης του από το οργανωμένο κίνημα και η μεταπήδηση του στο στελεχιακό δυναμικό της εταιρείας με ατομική συμφωνία, ήταν ένα μεγάλο προσωπικό του λάθος. Η απόλυση του όμως η οποία πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων, αναδεικνύει τον αυταρχισμό με τον οποίο λειτουργεί η διοίκηση της Hellenic Train».

Η απάντηση του Ν. Πλακιά στον Σ. Φάμελλο

Στο θέμα παρενέβη με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας δύο θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη, απαντώντας στον Σωκράτη Φάμελλο και στη δήλωση με την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την απόλυση του Κώστα Γενιδούνια από τη Hellenic Train. «Μάλλον @SFamellos δεν είσαι αρκετά ενήμερος. Αφού ήξερε τα προβλήματα και τις παθογένειες τόσων ετών γιατί δεν παραιτήθηκε αμέσως μετά το έγκλημα; Γιατί παρέμεινε στην θέση του; Και συνέχιζε να πληρώνεται από τους δολοφόνους των παιδιών μου; Είναι πολλά τα λεφτά Σωκράτη!!! Αλλά και η θέση σας βολεύει για να την χρησιμοποιήσετε για πολιτικά οφέλη. Ντροπή!!! Αν γνώριζες τον ρόλο του συγκεκριμένου στο έγκλημα των ΤΕΜΠΩΝ θα ντρεπόσουν να κάνεις τέτοιες δηλώσεις. Πλυντήριο στον Σπιρτζή; Πλυντήριο και στον Γενηδουνια; Από εμένα λευκή επιταγή δεν θα πάρει κανένας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος