Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τα νέα μέτρα: Αποτυχία – καταστροφική επιλογή της κυβέρνησης

«Lockdown μέσα στο lockdown. Αυτό είναι το μόνο κυβερνητικό σχέδιο. Περιοριστικά μέτρα χωρίς την απαραίτητη οικονομική στήριξη όσων πλήττονται», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «αρνείται να ακούσει τη φωνή των ανθρώπων της πρώτης γραμμής που συνεχώς φωνάζουν για συνταγογράφηση των τεστ, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, μέτρα προστασίας σε ΜΜΜ και χώρους εργασίας». Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «η αποτυχία έχει όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης».

Καταστροφική επιλογή της κυβέρνησης για την υγεία, την οικονομία και τους εργαζόμενους, αποτελεί το lockdown ακορντεόν, όπως υποστηρίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, με την επισήμανση ότι το τρίτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται, πια, εκτός ελέγχου.

Σε δήλωσή της, η κ. Γεννηματά αναφέρει ότι στη κυβέρνηση «δεν φρόντισαν να ενισχύσουν το ΕΣΥ και τώρα τα νοσοκομεία έφτασαν στα όριά τους. Επιμένουν σε λύσεις-μπαλώματα, την ώρα που έπρεπε να έχουν επιτάξει κρεβάτια ΜΕΘ σε ιδιωτικές κλινικές, όπως έχουμε ζητήσει».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τονίζει ότι δεν αρκούν και δεν πείθουν τους πολίτες οι αυτοσχεδιασμοί και τα ημίμετρα του πανικού, καθώς ο δρόμος για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα είναι μεγάλος και δύσκολος, με δεδομένο ότι ο εμβολιασμός θα χρειαστεί μήνες για να ολοκληρωθεί.

«Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη. Χρειάζεται εθνικό σχέδιο, αποτελεσματικό. Με στοχευμένα μέτρα για την υγεία, την κοινωνία, τις επιχειρήσεις», υπογραμμίζει και σημειώνει πως έχει ζητήσει εδώ και έναν μήνα να γίνει η σχετική συζήτηση στη Βουλή. «Εμείς είμαστε έτοιμοι. Η κυβέρνηση κωφεύει, το κόστος το πληρώνουν οι πολίτες», καταλήγει η κ. Γεννηματά.

Στο μεταξύ, σε δήλωσή της η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει σε έξι ερωτήματα:

«-Γιατί μετά από ένα χρόνο πανδημίας δεν έχει στηρίξει και ενισχύσει το ΣΕΠΕ που η ίδια υποβάθμισε μετά τις εκλογές;

– Γιατί δεν πραγματοποιούνται οι απαραίτητοι συστηματικοί έλεγχοι και μαζικά τεστ στους χώρους εργασίας;

– Γιατί συνεχίζεται ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς που καθημερινά χρησιμοποιούν χιλιάδες εργαζόμενοι για να πάνε στη δουλειά τους;

– Γιατί δεν έχει αναγνωρίσει ακόμη τον Covid-19 ως επαγγελματική ασθένεια;

– Γιατί επιμένει στην εξωφρενική τιμωρητική ρύθμιση που επιβάλλει στους εργαζόμενους που τίθενται σε καραντίνα να δουλεύουν όταν επιστρέψουν στη δουλειά τους απλήρωτες υπερωρίες;

– Γιατί, ενώ το 50% των εργαζομένων είναι επί μήνες σε υποχρεωτική τηλεργασία, δεν έχει ακόμη θεσπίσει πλαίσιο ρύθμισης και κανόνες για την τηλεργασία;».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος