Ανοίγει η συζήτηση για εθνικές εκλογές – Πυροδοτεί πολιτική αντιπαράθεση (video)

Τρεις κάλπες, εθνικές, δημοτικές και περιφερειακές, στις 13 Οκτωβρίου του 2019, “βλέπει” ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο Υπουργός των Εσωτερικών έκανε γνωστό πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι “να εξαντλήσει την τετραετία” διευκρινίζοντας μάλιστα πως “όπως διαμορφώνεται ο χάρτης, οι εθνικές εκλογές θα κουμπώσουν με τις αυτοδιοικητικές”. Η ημερομηνία των εκλογών πυροδοτεί ωστόσο πολιτική αντιπαράθεση.

«ΕΚΛΟΓΕΣ 13 Οκτωβρίου 2019 μαζί με τις δημοτικές», είναι και το πρωτοσέλιδο της REAL NEWS, σύμφωνα με την οποία  ο πρωθυπουργός αποκάλυψε τον σχεδιασμό του μιλώντας στην τελευταία Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, απορρίπτοντας προτάσεις για εκλογές το Φθινόπωρο του 2018 ή το Μάιο του 2019.

Προσφυγή στις κάλπες το Φθινόπωρο ζητά η ΝΔ.

‘Η κυβέρνηση έχει μείνει από καύσιμα.Αφού θεωρούν ότι κλείνει ένας κύκλος, ας προκηρύξουν εκλογές μετά το τέλος του προγράμματος”, τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

“Στις κρίσιμες συγκυρίες για τον τόπο έχουμε μία ελλιποβαρή κυβέρνηση, τονίζει στο ΑΠΕ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, και υποστηρίζει ότι η καθαρή έξοδος είναι ακόμη ένα ψέμα με πολύ κοντά ποδάρια, ενώ χαρακτηρίζει εχθρική απέναντι στις επενδύσεις την κυβερνητική πολιτική.

“Την αισιοδοξία και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να διαπραγματευθεί μια τελική συμφωνία αντίστοιχη των θυσιών του ελληνικού λαού ώστε να μπει τέλος στην περίοδο της σκληρής επιτροπείας και η Ελλάδα να γίνει ξανά μια κανονική χώρα της Ευρωζώνης”, επανέλαβε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

“Τα σενάρια περί παράτασης του προγράμματος, πιστοληπτικής γραμμής, νέων μέτρων και επιπλέον λιτότητας έχουν διαψευστεί και βαδίζουμε προς μια συμφωνία στις 21 Ιουνίου που θα επισφραγίσει την καθαρή έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο και θα καθορίσει τις λεπτομέρειες για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους”, τονίζει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

“Δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις” δηλώνει στη Real News ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Δημήτρης Λιάκος σημειώνοντας ότι η Αθήνα θα διατηρήσει τη δημοσιονομική πειθαρχία και θα συνεχίσει τις αναγκαίες μεταρρυθμιστικές τομές.

Βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση “θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα, θα συνεχίσει την κοινωνική της πολιτική και η χώρα θα μπει στον αστερισμό της κανονικότητας”, εξέφρασε μέσω της ΕΡΤ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, επικρίνοντας την αντιπολίτευση ότι “πλάσαρε ως σωτηρία την προληπτική γραμμή στήριξης”.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Κώστας Λασκαράτος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος