ertnews.gr

Βουλή: Προς πρόταση δυσπιστίας ο ΣΥΡΙΖΑ – Ομιλία Αλέξη Τσίπρα

Πολιτικές εξελίξεις πυροδοτεί η έκθεση του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου, που εστάλη στον πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των κομμάτων.
25/01 11:41
Βουλή: Προς πρόταση δυσπιστίας ο ΣΥΡΙΖΑ – Ομιλία Αλέξη Τσίπρα

(EUROKINISSI)

Πολιτικές εξελίξεις πυροδοτεί η έκθεση του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου, που εστάλη στον πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των κομμάτων. Ο Αλέξης Τσίπρας ζητά την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, και σήμερα αναμένεται να κάνει βαρυσήμαντη παρέμβαση στη Βουλή. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Δελτίο τύπου εξέδωσε ο κ. Ράμμος, στο οποίο αναφέρει ότι δεν επιθυμεί να παίξει ρόλο, πολιτικού παράγοντα.

Το μεγάλο ερώτημα από χτες το απόγευμα, ειδικά μετά τη συνάντηση, την οποία είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Χρήστο Ράμμο και μετά βεβαίως και τη συνάντηση στην οποία είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας την κυρία Σακελλαροπούλου, είναι είναι αν σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, η οποία αναμένεται να γίνει το μεσημέρι μετά τη συζήτηση των άρσεων ασυλιών -που είναι προγραμματισμένες να γίνουν στις 12- θα μιλήσει και θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για το θέμα των υποκλοπών.

Όπως ανέφερε ο πολιτικός συντάκτης της ΕΡΤ, Κώστας Κωνσταντόπουλος, σε ζωντανή σύνδεση από τη Βουλή, το βασικό ερώτημα προς όλους, κυρίως τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι αν τελικά θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας ή αν ο Αλέξης Τσίπρας περιοριστεί σε μια σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά για το θέμα των υποκλοπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, υπήρχαν ολονύκτιες διεργασίες και συνεχείς διαβουλεύσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τους ιδιαίτερα στενούς του συνεργάτες ενώ η Κουμουνδούρου δεν επιβεβαιώνει ότι θα κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας καθώς όπως σημείωσε ο δημοσιογράφος σε τέτοιες περιπτώσεις οι προτάσεις δυσπιστίας και οι προτάσεις μομφής δεν προαναγγέλλονται, αλλά ανακοινώνονται.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σε επίπεδο φημών έχει ακουστεί ότι θα δοθούν ονόματα, ότι θα κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας κι ότι γενικότερα θα υπάρχει μια κλιμάκωση ενώ όπως είπε κατά τις πληροφορίες του ο κ. Μητσοτάκης θα διακόψει το πρόγραμμά του στην Κρήτη για να γυρίσει πίσω εάν κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας.

Στην πολιτική αντιπαράθεση που κορυφώνεται μετά την έκθεση του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου για τις παρακολουθήσεις, αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι στην περίπτωση που κατατεθεί πρόταση μομφής σήμερα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, αυτή είναι «καλοδεχούμενη» και θα τον «ευγνωμονούμε» καθώς όπως είπε θα δοθεί ευκαιρία να «συζητήσουμε για τις δύο κυβερνητικές θητείες».

Τι αναμένεται να πει ο Α. Τσίπρας στη Βουλή

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παντελάκη όλα δείχνουν με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, ότι ο κ. Τσίπρας αναμένεται να μιλήσει από το βήμα της Βουλής με αποδείξεις, με στοιχεία και με ονόματα.

Ο κύριος Τσίπρας χθες επιτέθηκε με σφοδρότητα και μίλησε για ένα εγκληματικό και ένα ρυπαρό δίκτυο που λειτουργούσε εντός του Μεγάρου Μαξίμου και καθοδηγούνταν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ζητώντας και την παραίτησή του.

«Είναι προφανές ότι θα ανοίξει η βεντάλια για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για όλες τις πολιτικές αυτών των τελευταίων ετών και θα υπάρξει μια σύγκρουση για όλα τα επίμαχα ζητήματα[…] Συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδιναν και χθες το στίγμα των προθέσεών του κι εξηγούσαν γιατί κάνει αυτή την επιλογή ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής να ενημερώσει τον ελληνικό λαό και την εθνική αντιπροσωπεί. Γιατί ο κύριος Τσίπρας, όπως έλεγαν, είναι θεσμικός, και δεν πρόκειται να πει ονόματα ούτε στο πεζοδρόμιο, ούτε στα τηλεοπτικά στούντιο, παρά μόνο όπως οφείλει από το βήμα της Βουλής» σημείωσε ο Γ. Παντελάκης.

Ρεπορτάζ: Κώστας Κωνσταντόπουλος, Γιώργος Παντελάκης

Σχετικά Άρθρα: Χ. Ράμμος: Με πρωτοβουλία Τσίπρα οι συναντήσεις – Βαθύτατα προσβλητικό ότι φιλοδοξώ να παίξω ρόλο πολιτικού παράγοντα

Κ. Καραγκούνης στο Πρώτο: Στα άκρα όρια των αρμοδιοτήτων του κ. Ράμμου, οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει (audio)

Εξελίξεις πυροδοτεί η επιστολή Ράμμου: Παραίτηση Μητσοτάκη ζήτησε ο Τσίπρας – Στο τραπέζι η πρόταση μομφής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version