Ανοιχτό το ενδεχόμενο μόνο εμβολιασμένοι σε μπαρ & εστιατόρια από το φθινόπωρο

«H συζήτηση για τις διευκολύνσεις (των πλήρως εμβολιασμένων) θα ξεκινήσει πολύ σύντομα και η επίσημη αφετηρία είναι η χρονική στιγμή που όλοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο που επιθυμούν να κάνουν» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης  κατά τη διάρκεια της σημερινής του ομιλίας στη Βουλή με θέμα το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό.

«Ουδείς το φθινόπωρο θα μπορεί να απαγορεύσει πχ σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να πει ότι δέχεται μόνο εμβολιασμένους. Θα ξανακαλέσω τους συμπολίτες μας σε ένα νέο εμβολιαστικό κύμα» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Αποτελεί τεράστια επιστημονική επιτυχία το γεγονός ότι αναπτύξαμε εμβόλια μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο. Είναι θαύμα της επιστήμης. Σε λίγο, την πειθώ την οποία μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιήσει η Πολιτεία θα τη διαδεχθεί και η επίσημη θέση για το ζήτημα υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών και εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Η κυβέρνηση θα αποφασίσει με ευαισθησία και σαφή προτεραιότητα στη δημόσια υγεία» είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

«Πανελλήνιο εγχείρημα χωρίς προηγούμενο»

Χτίζεται σταδιακά ένα τείχος ανοσίας» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συμπληρώσει πως «σήμερα οι περιορισμένοι αριθμοί κρουσμάτων αφορούν νέους που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί και κατά κανόνα είναι ασυμπτωματικοί. Περισσότεροι από 2,3 εκατ. είναι πλήρως εμβολισμένοι. Το 1% του πληθυσμού εμβολιάζεται κάθε μέρα».

Πρόκειται, όπως είπε ο πρωθυπουργός για ένα «πανελλήνιο εγχείρημα χωρίς προηγούμενο» που αξίζει παράσημο για όσους υπηρετούν την επιχείρηση «Ελευθερία». «Ειδική αναφορά αξίζει και στην “Γαλάζια Ελευθερία” η οποία έρχεται να μεγεθύνει την εμβέλεια του πιστοποιητικού covid».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις περιοχές της χώρας που υστερούν στα ποσοστά εμβολιασμού καλώντας όλους τους βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης να συνδράμουν έτσι ώστε και σε αυτές τις περιοχές, όπου μπορεί να αντιμετωπίζουν τον εμβολιασμό ακόμα με κάποιον σκεπτικισμό, να αυξήσουν τη συμμετοχή τους οι πολίτες στη διαδικασία του εμβολιασμού.

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος, ο μαζικός εμβολιασμός δηλαδή, των συμπολιτών μας που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί, για να αποκλειστεί ένα τέταρτο κύμα του κορονοϊού. Και μόνο έτσι θα προστατεύσουμε την υγεία αλλά και την τσέπη του κάθε πολίτη, την εθνική οικονομία αλλά και την πολύτιμη φήμη της χώρας μας. Και στην Ελλάδα των νέων οριζόντων δεν επιτρέπεται να υπάρχουν δύσπιστοι απέναντι στην επιστήμη και απέναντι στο δικό τους καλό» είπε.

«Η ελπίδα για το τέλος της πανδημίας πρέπει να μετατραπεί στην αρχή μιας νέας εθνικής συμφωνίας»

«Με αυτά τα δεδομένα η ελπίδα για το τέλος της πανδημίας πρέπει να μετατραπεί, στην αρχή μιας νέας εθνικής συμφωνίας. Οι προκλήσεις του μέλλοντος δεν αντέχουν τις αντεγκλήσεις του παρελθόντος ούτε και η φωτεινή πραγματικότητα τις σκοτεινές προσεγγίσεις» είπε και κάλεσε την αντιπολίτευση να αναλάβει τον δημιουργικό ρόλο που της ανήκει και να συμβαδίσει μαζί με την υπόλοιπη χώρα προς τα μπροστά.

«Δεν ξεχνώ ότι πέρασε ένας χειμώνας τυφλών καταγγελιών με επικλήσεις ψεύτικων ή και επιλεκτικών στοιχείων. Μια μικρόψυχη αμφισβήτηση, ανοιχτή στην κατηγορία, ότι μετατρέπεται σε υγειονομικό σαμποτάζ. Πότε με το ρίσκο των διαδηλώσεων, όταν ο ιός επέλαυνε, πότε με την υποτίμηση ακόμα και του ίδιου του εμβολίου που αποκλήθηκε θυμίζω μόλις πέρυσι το Νοέμβριο ως εμπόριο ελπίδας που τάχα επινόησε η κυβέρνηση. Και ηχούν ακόμα τα λόγια που ήθελαν άπιαστο όνειρο τους 25.000 εμβολιασμούς την ημέρα. Όταν η χώρα σταθερά ακουμπά σήμερα τους 100.000. Ηχούν ακόμα τα λόγια, οι ανεύθυνες κουβέντες για δήθεν ξεστοκάρισμα εμβολίων.

Ο χλευασμός των self test, τα οποία επαναλαμβάνω λειτούργησαν άψογα ή και η ύπουλη διασπορά φημών για μη εγκεκριμένες θεραπείες τις οποίες η κυβέρνηση υποτίθεται ότι δεν παρέχει στους πολίτες» ανέφερε και πρόσθεσε «όλα αυτά είναι γνωστά. Όπως γνωστός βέβαια είναι και ο χλευασμός ακόμα και του ίδιου του πιστοποιητικού Covid ως πιστοποιητικού επιπολαιότητας και ανικανότητας. Αλλά και οι πανηγυρισμοί της Αυγής όταν στην αρχή οι Ευρωπαίοι δήθεν άδειασαν την ελληνική πρόταση. Η συνέχεια βέβαια έδειξε ποιος είχε δίκιο. Ποιος είναι ο ικανός στο γήπεδο της πολιτικής και ποιος ο μίζερος παρατηρητής από την κερκίδα της».

«Ας βάλουμε λοιπόν μία τελεία σε αυτά. Αυτά κάποια στιγμή πρέπει να πάψουν, να μας διδάξουν και να μας αλλάξουν γιατί νομίζω ότι το έχετε αντιληφθεί ότι η αντιπολίτευση για την πανδημία γίνεται τελικά αντιπολίτευση στη χώρα. Όλα αυτά πρέπει να μείνουν πίσω μας μαζί με τον κορονοϊό. Το εμβόλιο της ανοσίας να γίνει αντίδοτο της ανοησίας, καθώς δεν έχουμε περιθώριο για άλλους διχασμούς. Η αντιμετώπιση του ιού με τα καλά της, με τις δυσκολίες της, είναι μία νίκη συλλογική και η γρήγορη ανάκαμψη μετά τον κορονοϊό είναι μία επιταγή εθνική. Έτσι, κύριε υπουργέ, η ομόφωνη κύρωση του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού Covid μπορεί σήμερα να σημάνει μία νέα αρχή» είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι το ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα ψηφίσει το ψηφιακό πιστοποιητικό, είναι μία θετική εξέλιξη.

Σχετικό Άρθρο: Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό -Κ. Μητσοτάκης: «Το έχουν αξιοποιήσει περισσότεροι από 230.000 συμπολίτες μας»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος