Ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων περιοριστικών μέτρων – Εξετάζεται και το άνοιγμα των σχολείων

Με εντεινόμενες τις ανησυχίες των ειδικών για νέα έξαρση της πανδημίας  η κυβέρνηση στρέφει την προσοχή της στις εκτιμήσεις τους  που αναμένεται να οριστικοποιηθούν αύριο στην συνεδρίαση της επιτροπής.  

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ανέφερε χαρακτηριστικά πως « αν πούμε ότι ανοίγουμε την οικονομία και τα σχολεία τη Δευτέρα, δύο Δευτέρες μετά φοβούμαι ότι θα έχουμε πίεση στο σύστημα Υγείας.

Παρόμοια θέση διατύπωσε και ο Νίκος Καπραβέλος, πνευμονολόγος, διευθυντής ΕΣΥ Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», επισημαίνοντας ότι ο Ιανουάριος είναι πολύ κρίσιμος μήνας σε σχέση με το τρίτο κύμα που όλοι αναμένουμε τον Φλεβάρη και τον Μάρτη 

Ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα, και μάλιστα αιφνιδιαστικά, άφησε ανοιχτό ο  υπουργός  Επικράτειας Γιώργος Γεραπετρίτης  λέγοντας ότι το φαινόμενο της πανδημίας είναι δυναμικό μιλώντας στον ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ . «Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων θα πράξουμε εάν είναι αναγκαίο» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

«Η κυβέρνηση θα κάνει εκείνο που πρέπει για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία και η Εκκλησία θα πρέπει να διατηρήσει την καλή παράσταση που έχει απέναντι στο ποίμνιο», επισήμανε ακόμα ο κ. Γεραπετρίτης την επομένη των Θεοφανείων. Όπως υπογράμμισε, είμαστε στην ίδια πλευρά, όλοι μαζί πρέπει να ξεπεράσουμε την κρίση.

Σε ότι αφορά τα σχολεία, ο υπουργός εξήγησε ότι η κυβέρνηση ήθελε να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ωστόσο η Επιτροπή έκρινε ότι δε βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο και προτείνει τη λογική του σταδιακού ανοίγματος, ώστε να αξιολογούνται τα δεδομένα.

Για το λιανικό εμπόριο σχολίασε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει με τον τρόπο της παράδοσης έκτος, από την ερχόμενη Δεύτερα, ωστόσο αυτό θα το κρίνει η επιτροπή που συνεδριάζει τις επόμενες ώρες.

Για τα ψώνια με ραντεβού στα καταστήματα, εξήγησε  πως «δεν είμαστε σε αυτή τη φάση ακόμα, πρέπει να δούμε πως θα πάνε τα σχολεία».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν  και οι δηλώσεις του  υπουργού Υγείας Βασίλη  Κικίλια που άφησε  επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα, αλλά και να μην ανοίξουν τελικά τα σχολεία την ερχόμενη Δεύτερα και ότι  τον πρώτο λόγο έχουν τα μέλη της  επιστημονικής επιτροπής.

“Δεν υπάρχουν βεβαιότητες. Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα (συνεδριάζει αύριο) και θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση, ώστε να λάβει τις αποφάσεις της” επιβεβαίωσε με τη σειρά της η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος