Κρίσιμες οι επόμενες 15 ημέρες για την εξέλιξη της πανδημίας – Ο ιός αγνοεί τους σκοπούς των συναθροίσεων (video)

Εντείνεται η ανησυχία των ειδικών μετά και τις χθεσινές ουρές στις εκκλησίες για την εξέλιξη της πανδημίας και χαρακτηρίζουν κρίσιμες τις επόμενες μέρες.
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ανέφερε χαρακτηριστικά πως « αν πούμε ότι ανοίγουμε την οικονομία και τα σχολεία τη Δευτέρα, δύο Δευτέρες μετά φοβούμαι ότι θα έχουμε πίεση στο σύστημα Υγείας.
Η κατάσταση που θα αντιμετωπίσουμε θα είναι αυτή που θα έπρεπε να αποφύγουμε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Είναι πάρα πολύ δύσκολο με μια χρονίζουσα ιατρική κατάσταση να υπάρχει και συνεργασία, είπε, αλλά υπάρχει μια προσπάθεια να συγκεραστούν οι επιθυμίες με τις ανάγκες και τις ιατρικές ενδείξεις.
Η αυστηροποίηση αυτής της εβδομάδας ήταν μια ορθή απόφαση γιατί τις ημέρες των εορτών υπήρξε μια χαλάρωση φυσιολογική και δικαιολογημένη αφού ήρθε μετά από 45 ημέρες lockdown. Έγινε ως αντίρροπο μέτρο στην αντίδραση των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο κ. Εξαδάκτυλος εξέφρασε την ευχή για το που θα βρεθούμε στο μέλλον, να μην αποδείξουν οι αριθμοί ότι οι αποφάσεις για την Δευτέρα, εδράζονται πάνω σε ελλιπή τεκμηρίωση.
Αναγνωρίζοντας την κόπωση της κοινότητας από τον εγκλεισμό ο κ Εξαδάκτυλος προσέθεσε ότι η οποιαδήποτε συνάθροιση είναι προβληματική καθώς ο ιός δεν κάνει διακρίσεις σύμφωνα με τους λόγους για τους οποίους συναθροιζόμαστε όπως για παράδειγμα οι θρησκευτικοί. Σε κάθε συγκέντρωση μπορεί να μεταδοθεί πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα ειδικά τώρα που υπάρχει και το νέο στέλεχος στη χώρα μας -αν και σε μικρό αριθμό.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να επιμείνουμε παρά τον αργό και βασανιστικό δρόμο που παρουσιάζει η βελτίωση και προσθέτει πως αν εγκαταλείψουμε την προσπάθεια θα βρεθούμε μπροστά σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση την οποία οριακά αποφύγαμε στις αρχές Δεκεμβρίου οπότε είχαμε πάρα πολλά θύματα και συνεχίζουμε ακόμη και σήμερα να έχουμε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος