Εκτός ΝΔ και ψηφοδελτίου η Μαρία Σπυράκη μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα

Array
Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της Ευρωβουλευτή  Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Χθες από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός μετά το πέρας της συνόδου κορυφής των 27, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, είχε χαρακτηρίσει σοβαρή την υπόθεση της ευρωβουλευτού της ΝΔ, και πως θα την μελετούσε με την επιστροφή του στην Αθήνα προκειμένου να λάβει αποφάσεις.

Η ίδια είχε πει ότι αποδεχόταν ευχαρίστως το αίτημα άρσης της ασυλίας της και ζήτησε την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας, όπως ανέφερε νωρίτερα στην ΕΡΤ, προκειμένου -όπως τόνισε- να μην υπάρχουν σκιές. Διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανενός είδους εμπλοκή της σε υπόθεση διαφθοράς. «Η διαδικασία πρέπει να προχωρήσει πάρα πολύ γρήγορα, ώστε να αποδειχθεί ότι δεν έχει καμία σχέση με τα χρήματα που ελάμβανε ο συνεργάτης μου και τα οποία προφανώς πάνε στο λογαριασμό του», είπε η ευρωβουλευτής, τονίζοντας ότι δεν έχει καμία συναλλαγή μαζί του.

«Η υπόθεση της κυρίας Σπυράκη αφορά ουσιαστικά ένα διοικητικό ζήτημα σχετικά με ένα επίδομα ενός πρώην συνεργάτη της. Είναι συνηθισμένα τέτοια ζητήματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός. «Προφανώς το τάιμινγκ δημιούργησε όλη αυτή τη συζήτηση», πρόσθεσε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του σχολιάζει πως «μετά την άρση ασυλίας της κας Σπυράκη που ελέγχεται για απάτη από τον ευρωπαίο εισαγγελέα, περιμέναμε από τον κ. Μητσοτάκη το αυτονόητο, δηλαδή την αποπομπή της. Αντί αυτού προσπαθούσαν όλη τη νύχτα να μας πείσουν ότι δεν πρόκειται για απάτη αλλά απλά για μια «διοικητική διαφορά». Αλήθεια σήμερα τι άλλαξε; Η απελπιστική κατρακύλα του κ. Μητσοτάκη είναι ότι πλέον δεν ξέρει τι να πρωτοπρολάβει και τι να πρωτοσυγκαλύψει. Υ.Γ. Τελικά «με απόφαση Μητσοτάκη» αναστέλλεται η κομματική της ιδιότητα ή με πρωτοβουλία της ίδιας της κας Σπυράκη όπως ανακοίνωσε το πρωί; Τελικά ούτε την κα Σπυράκη δεν είναι σε θέση να ελέγξει».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος