Αν. Λοβέρδος: O Ερντογάν εκμεταλλεύεται ένα γεγονός ρουτίνας (audio)

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη, ο Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος  στη συνέχιση της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών δήλωσε: Ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται ένα γεγονός ρουτίνας. Και επεσήμανε ότι εκείνο που προέχει, είναι να απαγγελθούν οι κατηγορίες.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του Κινήματος Αλλαγής, έχοντας μία πρώτη ενημέρωση από την Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων εκτίμησε ότι, θα καθυστερήσει πολύ η οριστική επίλυση του ζητήματος, καθώς, όπως είπε, η υπόθεση μπλέχτηκε μετά και τα γνωστά λάθη της ελληνικής κυβέρνησης.

Η Ελληνική Κυβέρνηση, τόνισε, πρέπει να συνεχίσει τις έντονες διπλωματικές προσπάθειες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, χωρίς διαφορετικές τοποθετήσεις από τους κυρίους Κοτζιά και Καμμένο, ενώ απέδωσε την πολιτική ίσων αποστάσεων που κρατά η Ευρω-ατλαντική Συμμαχία στην απροθυμία των ελληνικών αρχών να συμμετέχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Για το ονοματολογικό των Σκοπίων ο κ.Λοβέρδος ανέφερε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα τοποθετηθεί μετά τη τελική πρόταση και των δύο κυβερνητικών εταίρων και εφόσον ξεπεραστούν τα ζητήματα που προκύπτουν από την αλλαγή του Συντάγματος και στα θέματα αλυτρωτισμού.

Η υπόθεση εκτίμησε θα εξαντλήσει το χρονοδιάγραμμα Νίμιτς, μέχρι τον Μάιο, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση κακώς καλλιεργούσε επιπόλαια προσδοκίες για επίλυση χρονικά νωρίτερα.

Για την εισήγηση της κας Γεννηματά να ανοίξει η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση δήλωσε ότ,ι έχει ήδη τοποθετηθεί και θα περιμένει το σχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση για τις τελικές αποφάσεις.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος