Αλέξης Τσίπρας: «Εμείς τηρήσαμε τη συμφωνία – Πάρτε τώρα μέτρα για το χρέος» (video)

Μήνυμα στους δανειστές ότι «απαιτούμε» συγκεκριμένα μέτρα που θα καθιστούν το ελληνικό χρέος βιώσιμο, αλλά και μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018, στέλνει με συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα Real News ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν διεκδικούμε απλά, απαιτούμε και αναμένουμε εκ μέρους της συμφωνίας που υλοποιούμε, τα συγκεκριμένα μέτρα που θα καθιστούν το χρέος βιώσιμο. Αυτό προφανώς θα έχει ως συνακόλουθο τη μείωση των πλεονασμάτων μετά το 2018, γεγονός που ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για την ανάκαμψη της οικονομίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Α. Τσίπρας.

Σε ό,τι αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο πρωθυπουργός διαμηνύει πως η Ελλάδα δεν παραιτείται σε καμία περίπτωση από τη διεκδίκηση των επαναρθόσεων και τις χαρακτήρισε θέμα τιμής για τη χώρα.

Παράλληλα, ο Α. Τσίπρας επιτίθεται στη ΝΔ και στον πρόεδρο της, αναφέροντας πως «έχουν εγκλωβιστεί και τώρα είναι αναγκασμένοι να γίνονται γραφικοί ζητώντας εκλογές μέχρι το 2019». «Ως τότε δηλαδή που θα γίνει δεκτό το αίτημα τους» συμπληρώνει.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, επισημαίνει ότι βρίσκεται στη δικαιοσύνη και τονίζει: «Εμείς δεν κινούμαστε υπόγεια. Κάνουμε πολιτική ανοιχτά και δημόσια, χωρίς να φοβόμαστε ούτε τις συγκλίσεις, ούτε τις αντιπαραθέσεις».

Απάντηση ΝΔ: Εκτός τόπου ο κ. Τσίπρας – Οι Έλληνες δεν ξεχνούν

Απαντώντας η ΝΔ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι με αυτά που λέει στη συνέντευξη του, μοιάζει να μη ζει στη χωρα μας και πως πιστεύει οτι ότι οι Έλληνες έχουν απωλέσει τη συλλογική τους μνήμη.

Ειδικότερα, υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός πρώτον, προσπαθεί να ξεχάσει την υπερφορολόγηση που επέβαλε και τους νέους που εξαπάτησε και ομολογεί πως δεν έχει κανένα σχέδιο εξόδου από την κρίση. Οι Έλληνες, όμως, δεν πρόκειται να ξεχάσουν, σημειώνει η Ν.Δ.

Αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ποτάμι

«Ο κ. Τσίπρας ματαιοπονεί. Δεν μπορεί να συνεχίσει την εξαπάτηση των Ελλήνων. Τον πήραν είδηση», τονίζεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ.
«Όλοι πια συνειδητοποιούν ότι με την κυβέρνηση του τα πράγματα γίνονται κάθε μέρα χειρότερα στη χώρα. Ας σταματήσει τουλάχιστον να εξοργίζει τους Έλληνες μιλώντας για ανάπτυξη. Η ύφεση καλά κρατεί από μια κυβέρνηση που είναι εχθρός των επενδύσεων. Είναι δε θράσος να μιλά για κοινωνική πολιτική.
Την ώρα που κόβει συντάξεις και ΕΚΑΣ, που οι φόροι πνίγουν τα νοικοκυριά, που 40.000 παιδιά μη προνομιούχων πολιτών μένουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών.
Όχι άλλα ψέματα. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο για τον τόπο και τον λαό,» καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

«Το νέο παραμύθι του κυρίου Τσίπρα δε μπορεί να πείσει πλέον το λαό, ο οποίος γνωρίζει ότι ο ίδιος θα είναι πάλι ο χαμένος, ενώ κερδισμένο θα είναι μόνο το κεφάλαιο» δηλώνει το ΚΚΕ σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού.
«Ο κ. Τσίπρας καλεί τον ελληνικό λαό να υπομείνει αγόγγυστα τα αντιλαϊκά μέτρα που του φορτώνει, δίπλα σ’ αυτά των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στο όνομα κάποιας ρύθμισης του χρέους, που θα εξακολουθεί να πληρώνει ο λαός, κάποιας μείωσης των πλεονασμάτων, που θα συνεχίσουν να βγαίνουν από το ξεζούμισμα των λαϊκών οικογενειών, κάποιας ανάκαμψης, που θα είναι μόνο για τα κέρδη των λίγων» επισημαίνει το ΚΚΕ.

«Αν οι προχειρότητες και οι μεγαλοστομίες έσωζαν την Ελλάδα, θα είχαμε σωθεί εδώ και δεκαετίες» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα.
«Από τις ανορθόγραφες μουτζούρες περάσαμε στην αφηρημένη καλλιγραφία. Λέξη για την υπερφορολόγηση και τη φυγή των επιχειρήσεων, την ανεργία και τη μαύρη εργασία, τον αγοραίο λαϊκισμό των φερεφώνων του» πρόσθεσε ο Σ. Θεοδωράκης και καταλήγει: «Ο κύριος Τσίπρας είναι με διαφορά ο καλύτερος μαθητής του παλιού συστήματος που χρεοκόπησε τη χώρα.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος