Αλέξης Γεωργούλης: Πώς και πότε θα αρθεί η ασυλία του – Γιατί πέρασαν 3 χρόνια από την καταγγελία

Αθώος δηλώνει ο Αλέξης Γεωργούλης για την καταγγελία βιασμού και ξυλοδαρμού σε βάρος του, μια υπόθεση που προκάλεσε πολιτικό «σεισμό» στην Ελλάδα λίγο πριν τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι η καταγγέλλουσα έκανε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ανέφερε ότι προχώρησε στην καταγγελία στις αρχές του 2020 και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2020 και όπως αναφέρει η ίδια μία ημέρα μετά το περιστατικό, ενώ τον Μάιο του 2020 προχώρησε επίσης στις αρχές για να δώσει και το όνομα του φερόμενου ως δράστη.

«Η ίδια δεν ήθελε να φτάσει σε αυτό το σημείο και αυτό αποδεικνύεται και από τη στάση που κράτησε όλο αυτό το διάστημα. Δηλαδή έκανε την καταγγελία, κανείς εδώ δεν ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο ζήτημα, δεν γνώριζε κανείς τίποτα. Η ίδια είναι νομικός και σεβάστηκε ακολούθησε ακριβώς τα βήματα που πρέπει να τηρηθούν, όχι αυτά που λένε πάντα οι δικηγόροι και η πολιτική δικαιοσύνη. Κράτησε, τήρησε την σιωπή της μέχρι να φτάσει η υπόθεση στην Ρομπέρτα Μέτσολα μέχρι και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ώστε να γίνει γνωστό το θέμα και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό» αναφέρει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Ειρήνη Ζαρκαδούλα, στην εκπομπή «Συνδέσεις».

Γιατί πέρασαν τρία χρόνια;

Σε επικοινωνία της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ με Βέλγο δικηγόρο, της είπε «δυστυχώς δεν χαίρομαι για τη χώρα μου αλλά δεν μου κάνει εντύπωση. Υπάρχουν περιπτώσεις που μέχρι να φτάσεις στο σημείο να εξεταστούν οι αποδείξεις, τα έγγραφα, όλα τα στοιχεία που υπάρχουν μπορεί να περάσουν και τρία χρόνια».

Επίσης μεσολάβησε και η πανδημία καθώς το περιστατικό καταγγέλθηκε Ιανουάριο του 2020, ενώ σημειώνεται ότι το Βέλγιο δεν φημίζεται για τις γρήγορες διαδικασίες. Οπότε μπορεί να συνετέλεσαν και τα δύο αυτά στοιχεία.

Η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ αναφέρει ότι σε κάποιο σημείο της έρευνας ενημερώνεται ο φερόμενος ως δράστης, αλλά δεν γνωρίζουμε ακριβώς πότε έγινε αυτό στην συγκεκριμένη περίπτωση. Όσο για το υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες σε βάρος του Γεωργούλη, υπάρχουν φήμες ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλα πρόσωπα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν καταγγελίες επισήμως τουλάχιστον στο Βέλγιο και με βάση όλα αυτά που γνωρίζουμε υπάρχουν φήμες προς το παρόν.

Τα επόμενα βήματα

Όσον αφορά στο Βέλγιο, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο πότε θα πάει το ζήτημα στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων για να προχωρήσει το ζήτημα της άρσης ή μη της ασυλίας του κυρίου Γεωργούλη. Την Τρίτη το βράδυ (18/4) έγινε γνωστή η ανακοίνωση των δικηγόρων του όπου δηλώνει την αθωότητά του. Η Ελληνίδα συνήγορός του, Σταματίνα Μαλλά, δήλωσε: «Το μόνο που μπορούμε να σας πούμε είναι ότι είναι αθώος, δηλώενει αθώος».

δεν έχουν πάρει τη δικογραφία ακόμη στα χέρια τους, οπότε κάποια στιγμή θα πρέπει όταν πάρουν τη δικογραφία και ο κ. Γεωργούλης να ενημερωθεί και στη συνέχεια να κληθεί από την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων για να καταθέσει τη δική του άποψη. Μετά το ζήτημα να φτάσει στην Ολομέλεια για να αποφασίσει αν θα αρθεί ή όχι η ασυλία του κυρίου Γεωργούλη. Μετά θα προχωρήσει στη δικαιοσύνη.

Μπορεί να χρειαστούν και δύο και τρεις μήνες για να έρθει στην Ολομέλεια, αλλά αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη ακόμη η Ολομέλεια στο Στρασβούργο, οπότε δεν είναι γμωστό αν έχει αποφασιστεί εάν θα συζητηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων στο τέλος Απρίλη ή θα πάει ακόμη πιο πίσω. Αναμένεται να δούμε εάν θα πάρει σειρά προτεραιότητας τώρα στην επιτροπή που έρχεται έτσι ώστε να ξεκινήσει και πρακτικά η διαδικασία. Τέλος, εκτιμάται ότι θα γίνουν προσπάθειες να προχωρήσει γρήγορα.

Ρεπορτάζ: ΕΡΤ | Εμμανουέλα Αργείτη, Κατερίνα ΦρύσσαΑναπόκριση – Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Επιμέλεια: Αναστασία Τσουνάκα

Διαβάστε ακόμα:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος