Ακρίβεια και ενεργειακή κρίση στο επίκεντρο της περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα στη Ν. Ιωνία (video)

Περιοδεία σε γειτονιές της Νέας Ιωνίας πραγματοποίησε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, στο επίκεντρο η ακρίβεια που πλήττει τα νοικοκυριά και η ενεργειακή κρίση. O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την ακρίβεια ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής.

Από την πλευρά τους οι καταστηματάρχες εκτός από την λήψη μέτρων, ζήτησανεδώ και τώρατη διαγραφή μερών των χρεών τους για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την ακρίβεια.

Μετά την περιοδεία του ο κ. Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση στους εκπροσώπους του Τύπου:

«Η κατάσταση στην αγορά είναι τραγική. Το εισόδημα των μισθωτών, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων συρρικνώνεται δραματικά. Σήμερα ο πληθωρισμός σκαρφάλωσε στο 6,2% για τον Γενάρη. Πολύ φοβάμαι ότι θα συνεχίσει να σκαρφαλώνει. Για τα χαμηλά και μικρά εισοδήματα η αγοραστική δύναμη έχει πληγεί ακόμα πιο βαθιά. Διότι είναι άλλο να έχεις 1.000, 800 η 600 ευρώ να βγάλεις το μήνα και άλλο να έχεις μεγάλα εισοδήματα και να αντιμετωπίζεις το κύμα της ακρίβειας. Πολύ φοβάμαι ότι οδηγούμαστε σε κλιμάκωση ραγδαίας κοινωνικής κρίσης. Και επίσης πολύ φοβάμαι, ότι είναι επιλογή του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του να μην στηρίξει το εισόδημα του μισθωτού, του εργαζόμενου, του μικρομεσαίου επαγγελματία. Να μην στηρίξει την κοινωνία που χειμάζεται. Επικαλείται δημοσιονομικούς περιορισμούς, αυτός που έδωσε 5 δισ. σε απευθείας αναθέσεις τον τελευταίο ενάμισι χρόνο. Που πήρε το ένα δισ. το χρόνο από την 13η σύνταξη για να το δίνει στους ιδιώτες για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Αυτός που χθες, ψήφισε 7 δισ. σε εξοπλισμούς, μας λέει ότι δεν υπάρχει περιθώριο για να στηρίξει τους μισθωτούς και τους ανθρώπους του μόχθου. Είναι αναγκαίο τώρα να παρθούν μέτρα. Μέτρα μείωσης του ΦΠΑ στα προϊόντα βασικής κατανάλωσης, μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα στα κατώτατα όρια. Να παγώσουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ, να σταματήσει αυτός ο ανταγωνισμός προς τα πάνω με τους ιδιώτες παρόχους. Και ταυτόχρονα, να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός για να ενισχυθεί το εισόδημα. Και το τελευταίο ευρώ που θα έρθει στην τσέπη των μισθωτών, των εργαζόμενων, θα πέσει στην αγορά που χειμάζεται. Όλα αυτά όμως είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πρόκειται να τα κάνει. Είναι επιλογή να μην προστατεύσει την κοινωνία. Όσο το γρηγορότερο φύγουν, τόσο το καλύτερο για τον τόπο και το λαό».

Ρεπορτάζ : Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος