A. Xαρίτσης: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας σε πολύ καλά επίπεδα (audio)

Σε θέματα οικονομίας αναφέρθηκε ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, μιλώντας στο Α’ Πρόγραμμα ο Αλέξης Χαρίτσης, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Χαρίτσης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: “Για τα πρωτογενή πλεονάσματα δεν είναι περίεργο, το είπε και η Λαγκάρντ επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του ΔΝΤ για μικρότερα πρωτογενή. Να σταθούμε στο ότι, το ΔΝΤ, συνόδευε την πρόταση αυτή με πάρα πολύ σκληρά μέτρα λιτότητας, υφεσιακά, για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μάχη και τα πήρε πίσω.

Ακούσαμε θριαμβολογίες από την κυβέρνηση, αλλά υπάρχουν δύο κρίσιμα ερωτήματα: Αν συμφωνεί η κυβέρνηση με τα μέτρα λιτότητας που προτείνει το ΔΝΤ και το δεύτερο κρίσιμο ζήτημα είναι ότι ανοίγει η συζήτηση για τη μείωση των πρωτογενών. Η συζήτηση άνοιξε αυτή επί ΣΥΡΙΖΑ και συμφωνήθηκε να μειωθεί κατά 1% ο στόχος.

Σκληρά μέτρα επ΄ ουδενί δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από καμία ελληνική κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στο αφορολόγητο, σχολίασε: “Έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από εμάς για το αφορολόγητο. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς εξέφρασε την πολιτική βούληση αλλά επέβαλλε την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου. Βεβαίως θεωρούμε αυτονόητο ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα μπει σε μια τέτοια συζήτηση. Βλέπουμε όμως ότι γίνεται κάτι τέτοιο τελευταίως. Δεν μπορεί να αντέξει η ελληνική κοινωνία τέτοιες υφεσιακές πολιτικές.

Mιλώντας για οικονομικά θέματα, τόνισε πως: “Αυτό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν να δημιουργήσει έναν μηχανισμό και έναν επιπλέον δημοσιονομικό χώρο και είναι απορίας άξιο γιατί δεν αξιοποιήθηκε ο μηχανισμός αυτός από την κυβέρνηση.
Να ανοίξει τώρα το θέμα των πρωτογενών με ουσιαστικούς όρους και όχι το 2022. Η διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση είναι διαπραγμάτευση της φυγομαχίας.
Η ελληνική οικονομία χρειάζεται περισσότερα μέτρα σαν και αυτά που εξήγγειλε πριν από έναν χρόνο ο Αλέξης Τσίπρας και εφαρμόστηκαν μέχρι κεραίας.
Όσον αφορά στις χθεσινές ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε του ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας σε πολύ καλά επίπεδα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος