Α. Τσίπρας από την Εύβοια: Πριν από τρια χρόνια αιφνιδιαστήκαμε αλλά σήμερα δεν υπάρχει δικαιολογία (video)

Στις πληγείσες από τον πυρκαγιά περιοχές της βόρειας Εύβοιας βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας αυτοψία σε Αιδηψό, Λίμνη και Ροβιές.

Ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε από τον λιμενάρχη της Αιδηψού κ. Δανίκα για τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης, το απόγευμα της Τετάρτης, των κατοίκων από τις απειλούμενες παραλιακές περιοχές.

«Κι αν πριν από τρία χρόνια αιφνιδιαστήκαμε σήμερα δεν υπάρχει δικαιολογία αιφνιδιασμού. Καλό είναι να μην ωραιοποιούμε την κατάσταση. Να μην προσπαθούμε να φτιασιδώσουμε την εικόνα. Η εικόνα είναι πάρα πολύ αρνητική. Η κρατική μηχανή δεν λειτούργησε υποδειγματικά σήμερα, αλλά δεν λειτούργησε υποδειγματικά και στο παρελθόν» ανέφερε σε δηλώσεις του, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να μην προκαλεί. Κάλεσε ακόμη, την κυβέρνηση, να εξαγγείλει μέτρα τόσο για τους κατοίκους όσο και για τις καμμένες περιοχές.

«Οφείλουμε τούτη την ώρα να πούμε την γλώσσα της αλήθειας. Δεν είμαστε μπροστά απλά στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Είμαστε μπροστά στο φαινόμενο μιας ραγδαίας κλιματικής κρίσης», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος