Α. Πελώνη στο Πρώτο: Το νερό είναι δημόσιο αγαθό- Δεν ιδιωτικοποιείται (audio)

Για προσπάθεια διαστρέβλωσης από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το τι συνιστά η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων, έκανε λόγο η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Πρόκειται για ψέμα ότι το νερό ιδιωτικοποιείται. Δεν υπάρχει καμία ιδιωτικοποίηση. Το νερό ήταν και παραμένει δημόσιο αγαθό, ούτε υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση» υπογράμμισε η κ. Πελώνη. «Υπάρχει ανάγκη λογοδοσίας και διαφάνειας, εποπτείας, ελέγχου της τιμολόγησης, χάραξη της υδατικής πολιτικής. Δεν εκχωρείται σε καμία ρυθμιστική αρχή, παραμένει στο υπουργείο Περιβάλλοντος, παραμένει στο κράτος. Και η νομολογία του ΣτΕ προσδιορίζει και το δημόσιο χαρακτήρα των φορέων παροχής» ξεκαθάρισε η κ. Πελώνη, επισημαίνοντας ότι η Αρχή έχει στόχο να είναι ένας ισχυρός δημόσιος φορέας διαχείρισης του ύδατος. «Το λέω αυτό γιατί η ρύθμιση της αγοράς δεν χρειάζεται μόνο για τη ρύθμιση του ανταγωνισμού. Καλύτερο νερό, καλύτερη εποπτεία, διαφάνεια και λογοδοσία, περισσότεροι έλεγχοι και κυρώσεις σε περίπτωση που δεν τηρούνται όροι» συμπλήρωσε η  κ. Πελώνη.

Σε σχέση με την χθεσινοβραδινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού και την δήλωσή του, ότι η δεύτερη κάλπη θα υποδείξει το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα, η κ. Πελώνη, ανέφερε πως η πρώτη κάλπη θα δείξει τη δύναμη των κομμάτων, όπως επίσης ότι με την απλή αναλογική που δεν ευνοεί τη συγκρότηση πλειοψηφίας μονοκομματικής κυβέρνησης, πιθανόν να έχουμε και τη δεύτερη κάλπη που θα δείξει τι είδους κυβέρνηση θέλουν οι πολίτες, ποιο είναι το πιο αποτελεσματικό σχήμα όπως το βλέπουν αυτοί για να πάει η χώρα μπροστά.

«Ήταν πολύ ξεκάθαρος ο Πρωθυπουργός χθες, δεν έχει αλλάξει η άποψη ότι οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι η σωστή λύση για τη χώρα. Είναι το σχήμα που είναι το πιο αποτελεσματικό για το καλό της χώρας, για ταχείες αποφάσεις, για να αλλάξουν όλα αυτά που μας κρατάνε πίσω. Θα πρέπει όσοι λοιπόν είναι υπέρ της απλής αναλογικής, πριν από τις εκλογές, ακριβώς για να μπορούν να κρίνουν οι πολίτες, να τοποθετηθούν και εκείνοι για το με ποιους θέλουν να κυβερνήσουν και πως ακριβώς εννοούν την περίφημη προοδευτική διακυβέρνηση. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν για να κάνουν την επιλογή» επισήμανε η κ. Πελώνη.

Αναφορικά με την αυστηροποίηση των ποινών για το αδίκημα της κλοπής και κλεπταποδοχής σιδηροδρομικού υλικού, η κ. Πελώνη διαβεβαίωσε ότι θα τηρηθεί η δέσμευση, σημειώνοντας ότι το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ανέδειξε δυστυχώς και αυτή την πτυχή, που είναι μια μεγάλη πληγή, για τα τρένα και τον σιδηρόδρομο. «Αυτή τη στιγμή προέχει η επανεκκίνηση με ασφάλεια, με πολλές δικλείδες ασφαλείας, με πολλά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί. Ξεκίνησαν οι πρώτες γραμμές σήμερα, θα γίνει μια σταδιακή επανεκκίνηση μέχρι το Πάσχα ανά πενθήμερο και προχωρά όλο το σχέδιο ανάταξης των σιδηροδρόμων με ορίζοντα το φθινόπωρο να έχουν ολοκληρωθεί όλα αυτά τα σύγχρονα συστήματα» συμπλήρωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Όσο αφορά στο “ξεπάγωμα” των ελληνοτουρκικών σχέσεων, η κ. Πελώνη, επιβεβαίωσε ότι μετά τους σεισμούς στη γειτονική χώρα υπήρξε μία αλλαγή του κλίματος και πως βρισκόμαστε σε μία φάση εξομάλυνσης.

«Υπάρχει ένα momentum αυτή τη στιγμή, το οποίο αξιοποιείται για να χτιστεί η εμπιστοσύνη που είχε διαρραγεί με τη γειτονική χώρα» εξήγησε η κ. Πελώνη, σημειώνοντας ότι η εμπιστοσύνη χτίζεται και
«από κάτω προς τα πάνω». Ως εκ τούτου, αναφέρθηκε στην 4η συνάντηση της Θετικής Ατζέντας σήμερα, την συμφωνία που είχε γίνει την άνοιξη του 2021 για τα ζητήματα χαμηλής πολιτικής. «Είναι μια συζήτηση επί 25 θεματικών που αφορούν την οικονομία, το εμπόριο, το περιβάλλον, τομείς όπου υπάρχει πεδίο συνεννόησης και συνεργασίας, τους οποίους θα πρέπει να αξιοποιήσουμε και προσβλέπουμε και αυτός είναι ο στόχος, να βοηθήσουν και να βοηθούν περαιτέρω στη βελτίωση του κλίματος» είπε καταλήγοντας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος