A. Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να ξανακλείσουμε – Το εμβόλιο δεν είναι πολιτικό ζήτημα

Το εμβόλιο δεν είναι πολιτικό ζήτημα, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για νέο lockdown και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, αν αυτό κριθεί απαραίτητο από την πορεία της πανδημίας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, αναφέρθηκε και στο τέλος της προθεσμίας προκειμένου να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί αύριο, 1η Σεπτεμβρίου, μετά το πέρας της οποίας θα βγουν σε αναστολή, επισημαίνοντας ότι «η Ιρλανδία έγινε η πρώτη χώρα της Ευρώπης που το σύνολο του πληθυσμού που εμβολιάστηκε και αν και εμείς είχαμε ακολουθήσει το παράδειγμά της πιθανώς να μη φτάναμε εδώ. Όπως είναι τα πράγματα, δεν υπήρχε άλλη λύση. Σέβομαι το φόβο, αλλά εδώ που έχουν έρθει τα πράγματα αν δεν εμβολιαστούν όλοι δε θα σταματήσει η πανδημία. Υγειονομικός που δεν εμβολιάζεται, κατά τη γνώμη μου, δεν κάνει για αυτή τη δουλειά. Πρέπει να κάνει κάτι άλλο στη ζωή του. Δεν αμφισβητούμε τις υπηρεσίες που πρόσφεραν μέχρι τώρα και τους ευχαριστούμε».

Σχετικά με το αν υπάρχουν σκέψεις τα εμπορικά καταστήματα να δέχονται μόνο εμβολιασμένους από το χειμώνα, απάντησε: «Κάθε σενάριο εξετάζεται με τα συν και τα πλην του. Το λιανικό εμπόριο το έχουμε εξαιρέσει από τους κανόνες αυτούς, γιατί φαίνεται ότι δεν έχει συμβάλει στη διάδοση του ιού. Τα μέτρα τηρούνται στον κλάδο. Δεν μπορώ να σας πω ότι θα γίνει το χειμώνα, θα ήταν ένα έσχατο μέτρο, αλλά δεν μπορώ να πω και ότι δε θα γίνει, γιατί θα εξαρτηθεί από την πανδημία. Αντί να κάνουμε αυτή τη συζήτηση, δεν πάμε καλύτερα όλοι να εμβολιαστούμε;».

Αναφερόμενος σε φαινόμενα αισχροκέρδειας ο υπουργός τόνισε: «Δεν είναι η ώρα κάποιοι να βγάλουν κέρδος, γιατί εμείς θεσπίζουμε υποχρεωτικότητα στα rapid tests».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος