Κανονικά την Τρίτη η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες (video)

Την ερχόμενη Τρίτη 30 Αυγούστου αρχίζει κανονικά η δημοπρασία για τις 4 τηλεοπτικές άδειες, μετά την απόρριψη από το Συμβούλιο της επικρατείας των αιτήσεων που είχαν υποβάλλει 7 υποψήφιοι για προσωρινό πάγωμα του διαγωνισμού. Με τις αιτήσεις τους εταιρικά σχήματα είχαν στραφεί εναντίον αλλών αλλά και κατά της διαδικασίας. Κατά την ακρόαση οι νομικοί παραστάτες του ελληνικού δημοσίου ζήτησαν να προχωρήσει κανονικά ο διαγωνισμός για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Το πρωί ενώπιον του προέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας Νικόλαου Σακελλαρίου έγινε η ακρόαση των δικηγόρων 7 εταιρικών σχημάτων που έχουν περάσει στο στάδιο της προεπιλογής για τη χορήγηση αδειών εθνικής εμβέλειας, με αίτημα να τους χορηγηθούν προσωρινές άδειες και να παγώσει η διαγωνιστική διαδικασία μέχρις ότου συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει. Παρών στη συζήτηση ήταν ο γ.γ ενημέρωσης και επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος ενώ οι νομικοί παραστάτες του ελληνικού δημοσίου, ζήτησαν να γίνει κανονικά ο διαγωνισμός για λόγους δημοσίου συμφέροντος.
Το ένα εταιρικό σχήμα στράφηκε κατά του άλλου και κατά της διαδικασίας.

Ο υπ. Επικρατείας Νίκος Παππάς που ενημέρωσε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει ότι στόχος είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους για το δημόσιο και εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ ότι επιλέγει να ταυτίζεται με συμφέροντα, ενώ σχολίασε ότι αρνείται να υπερασπιστεί την προσπάθεια-όπως είπε- του βασικού μετόχου από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

«Την επόμενη Τρίτη, η Ελλάδα προχωρά για πρώτη φορά στην αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών και παύει να αποτελεί τη μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που ουδέποτε υλοποίησε τέτοια διαδικασία. Είναι μείζονα ηθική υποχρέωση προς τον ελληνικό λαό, αλλά και δέσμευση της χώρας στο πλαίσιο της Συμφωνίας με τους εταίρους της» δήλωσε στο Euronews ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μετά και την απόρριψη όλων των αιτήσεων για προσωρινό «πάγωμα» της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στο μεταξύ ο υπ.Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, αναφέρθηκε στον διαγωνισμό της Digea, εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα απασχολήσει τις δικαστικές αίθουσες, ενώ μίλησε για πολιτικές ευθύνες της ΝΔ.

Ρεπορταζ: Λίνα Μπεθάνη
Σχετικές ειδήσεις: Απορρίφθηκαν από το ΣτΕ οι προσφυγές των 7 καναλιών – Στις 16/9 τα ασφαλιστικά
Ν. Παππάς: Κάνουν ό,τι μπορούν για να σταματήσουν το διαγωνισμό για τις άδειες

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος