Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο από το κρύο – Τι πρέπει να προσέχουμε

Για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι πολίτες βγαίνοντας έξω στο κρύο και το χιόνι μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Από τις Έξι” η πνευμονολόγος, Έυα Φούκα.

“Είναι μια δύσκολη μέρα. Το χιόνι είναι πολύ ωραίο για να το χαίρεσαι αλλά θέλει προσοχή. Υπάρχει ένα πρόβλημα με τις πτώσεις αυτές τις ημέρες και αφορά κυρίως τους πιο ηλικιωμένους συμπολίτες μας. αλλά, οποιοσδηποτε μπορεί να υποστεί ένα κάταγμα. Και μην ξεχνάμε ότι είναι δύσκολη η πρόσβαση στα νοσοκομεία”, δήλωσε η κ. Φούκα.

Προσοχή στα καρδιοαναπνευστικά προβλήματα

Σύμφωνα με την πνευμονολόγο ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν αυτήν την περίοδο όσοι έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

“Οι άνθρωποι με χρόνια καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα πρέπει να αποφεύγουν την επαφή με κρύο αέρα. Μπορεί να εμφανιστεί μια επιδείνωση των συμπτωμάτων τους” είπε η γιατρός και πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον κορονοϊό.

Να μην κυκλοφορούμε χωρίς μάσκες

“Δυστυχώς πληρώσαμε ένα βαρύ φόρο σε αυτό το κύμα της πανδημίας. Σε ότι αφορά το κρύο, όλες οι ιώσεις και η Covid-19 παρουσιάζουν αυτή την περίοδο κάποια έξαρση. Η γρίπη είναι σε έξαρση. Θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί. Να μην εκτιθέμεθα χωρίς μάσκες σε κλειστούς χώρους και να είμαστε καλά ντυμένοι όταν βγαίνουμε έξω. Χρειάζεται προσοχή ιδιαίτερα για τα αναπνευστικά προβλήματα που είναι στο φόρτε τους αυτήν την περίοδο”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος