Ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα στον Μ. Φουρθιώτη (video)

Για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα διώκεται ο τηλεπαρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης, ενώ οι άλλοι δύο συλληφθέντες, οι οποίοι είναι “παλιοί γνώριμοι” της αστυνομίας, βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση και σύσταση συμμορίας. Οι αρχές συνδέουν τους συλληφθέντες με το περιστατικό πυροβολισμών εις βάρος αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία.

Ο Μένιος Φουρθιώτης οδηγείται στον Ανακριτή από αστυνομικούς της Δίωξης Εκβιαστών, για να απολογηθεί για σωρεία αδικημάτων. Ανάμεσά τους δύο κακουργήματα:

  • Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στη διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία
  • Ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία

Μαζί του βρίσκονται δύο Έλληνες με ποινικό παρελθόν, οι οποίοι φέρονται να οργάνωσαν και να εκτέλεσαν -κατ’ εντολή του- δύο επιθέσεις στο σπίτι του στον Διόνυσο. Ο ένας από τους δύο «καίει» στην απολογία του τον παρουσιαστή.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 43χρονου:

“Κάποιες φορές τον συνόδευα στις μετακινήσεις του από το κανάλι στο σπίτι. Ο Φουρθιώτης μου ζήτησε να του βρω άλλα δύο άτομα για τη συνοδεία του, τα οποία θα πλήρωνε περισσότερα χρήματα για να προβούν σε κάποιες άλλες πράξεις”.

Στόχος του παρουσιαστή σύμφωνα με το κατηγορητήριο ήταν να πείσει τις Αρχές ότι χρειάζεται αστυνομική προστασία. Όταν ο δεύτερος κατηγορούμενος ρωτήθηκε για την επίθεση που ο ίδιος ο Φουρθιώτης κατηγορείται ότι σχεδίασε στο σπίτι του, απάντησε:

“Ήμουν άνεργος και μου ζητήθηκε να συμμετάσχω στη φύλαξη του Φουρθιώτη. Για όλα έφταιγε ο Φουρθιώτης που δεν είχε κάνει καλή συνεννόηση με τα άτομα στα οποία ανέθεσε να κάνουν αυτές τις πράξεις”.

Η Αστυνομία έφτασε στις συλλήψεις από ένα περιστατικό με πρωταγωνιστές τους δύο ποινικούς, οι οποίοι πυροβόλησαν στις 16 Απριλίου αστυνομικούς που επιχείρησαν να τους ελέγξουν στη Νέα Ερυθραία.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι οι ένοπλοι πήγαιναν εκείνη την ημέρα να πυροβολήσουν το σπίτι του Φουρθιώτη. Δεν τα κατάφεραν λόγω του απρόοπτου ελέγχου τους και έτσι εκτέλεσαν το σχέδιο τους μία ημέρα μετά.

Οπως ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Αλέξανδρος Καλαφάτης, ο “κοριός” της Αστυνομίας αποκάλυψε τη σύνδεση του Μένιου Φουρθιώτη με τους δύο Έλληνες με ποινικό παρελθόν που επιτέθηκαν δύο φορές στο σπίτι του.

Τα στοιχεία που συνδέουν τον Φουρθιώτη με τους οπλοφόρους:

Tο sms του Μένιου Φουρθιώτη

“Εάν υπάρχει πρόβλημα πες μου να ξέρω να βοηθήσω”

Οι επικοινωνίες του Μένιου Φουρθιώτη

5 κλήσεις στον 43χρονο

1 κλήση στον 48χρονο

“Καταπέλτης” το διαβιβαστικό της αστυνομίας

“Προκαλούσε εντυπώσεις & κατήγγειλε αρχές για να έχει προστασία”

“Είχε κρυφές επικοινωνίες & συνεννοήσεις για τα σε βάρος του κατά παραγγελία χτυπήματα”

“Παρουσίαζε ότι είναι θύμα απειλών και είναι απαραίτητο να του χορηγηθεί φύλαξη”

Στα σπίτια των δύο ποινικών που συνελήφθησαν βρέθηκαν περίπου 32.000 ευρώ, με την Αστυνομία να ερευνά εάν επρόκειτο για την αμοιβή που έλαβαν από τον Μένιο Φουρθιώτη για τις επιθέσεις στο σπίτι του.

Ο δικηγόρος των κατηγορουμένων Κωνσταντίνος Γώγος δήλωσε ότι “τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων θα δείξουν ότι δεν ήταν στα σημεία των επιθέσεων τις επίμαχες ώρες”.

“Η Ελληνική Αστυνομία μάχεται, πάντα στην πρώτη γραμμή, με απόλυτη αφοσίωση στην αποστολή της”, αναφέρει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε δήλωσή του που ανάρτησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με αφορμή την εξιχνίαση της υπόθεσης Φουρθιώτη. Ο υπουργός εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στους αστυνομικούς που ξεδιάλυναν την υπόθεση.

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι “Όσο ο κ. Μητσοτάκης δεν απαντά για τις σχέσεις συνεργατών του με τον Φουρθιώτη, τόσο επιβεβαιώνει πως κάτι θέλει να κρύψει”.

Ο Μένιος Φουρθιώτης πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον Ανακριτή το Μεγάλο Σάββατο. Μέχρι τότε θα παραμείνει στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης, Γιάννης Σουλιώτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος