Όσα αποκαλύπτονται από τις «κρυφές επικοινωνίες» του Μένιου Φουρθιώτη – Τι αναφέρεται στη δικογραφία

Ποινική δίωξη για σωρεία κακουργηματικών πράξεων ασκήθηκε σε βάρος του τηλεπαρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη και άλλων τριών συλληφθέντων. Τα αδικήματα που αποδίδονται στον παρουσιαστή είναι εννέα, εκ των οποίων ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στη διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία σε βαθμό κακουργήματος και σύσταση συμμορίας και απόπειρα εκβιασμού σε βαθμό πλημμελήματος. Σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση αποκαλύφθηκαν από τις «κρυφές επικοινωνίες» του Φουρθιώτη με τους άλλους κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η αστυνομία, ο τηλεπαρουσιαστής φέρεται να σχεδίασε το περιστατικό έξω από το σπίτι του με πυροβολισμούς με καλάσνικοφ όσο και αυτό που αφορά τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από την είσοδο του γκαράζ, γεγονότα που έλαβαν χώρα μετά την απομάκρυνση της αστυνομικής φρουράς που του είχε διατεθεί.

Οι δύο συγκατηγορούμενοί του, που οδηγήθηκαν μαζί του στον εισαγγελέα, φέρονται να είναι αυτοί που υλοποίησαν έναντι αμοιβής τα σχέδια του τηλεπαρουσιαστή, προκειμένου να αποδείξει ότι κινδυνεύει και να πετύχει την επιστροφή της αστυνομικής φύλαξης. Τα δύο πρόσωπα, που δεν είναι άγνωστα στις αρχές λόγω εμπλοκής τους σε σοβαρές ποινικές υποθέσεις, φέρονται να πυροβόλησαν, στις 16 Απριλίου, εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, όταν επιχείρησαν να τους ελέγξουν στη Νέα Ερυθραία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας, προέκυψε ότι το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε είναι το ίδιο στη Νέα Ερυθραία και στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη.

Τι αναφέρει το διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ.

Από την εργαστηριακή εξέταση ενός σάκου ο οποίος βρέθηκε στη Νέα Ερυθραία μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς προέκυψε γενετικός τύπος ο οποίος ταυτίζεται με εκείνον ενός εκ των κατηγορουμένων, ενώ εντοπίστηκε και γενετικό στοιχείο και άλλων ατόμων.

Πέντε ώρες περίπου πριν το περιστατικό της Ν. Ερυθραίας στις 15 Απριλίου 2021 και 19:39 μ.μ. ο Φουρθιώτης κάλεσε τον έναν εκ των κατηγορουμένων και συνομίλησαν για μερικά δευτερόλεπτα, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Φουρθιώτης επικοινώνησε με τον άλλο κατηγορούμενο στην υπόθεση. Περί την 01:55 της 16ης Απριλίου, περίπου μια ώρα μετά το επίμαχο περιστατικό των πυροβολισμών, ο Φουρθιώτης απέστειλε γραπτό μήνυμα στον έναν κατηγορούμενο και επικοινώνησε και άλλες φορές μαζί του. Στο μήνυμά του στις 01:55 αναφέρεται: «εάν υπάρχει πρόβλημα πές μου να ξέρω να βοηθήσω».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το διαβιβαστικό, προκύπτει ότι ο Φουρθιώτης «από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του «κατά παραγγελία χτυπήματα» (πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη) και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φυλακή και συνοδεία. Για να πετύχει το σκοπό του, πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λ.π. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».

Από την εργαστηριακή συγκριτική εξέταση των πειστηρίων, δηλαδή τους κάλυκες που βρέθηκαν στο περιστατικό της Ν. Ερυθραίας και στους πυροβολισμούς στην οικία Φουρθιώτη προέκυψε ότι έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο Καλάσνικοφ, ενώ τα γενετικά στοιχεία ενός εκ των κατηγορουμένων που βρέθηκαν στο σάκο οδήγησε τους αστυνομικούς στις συλλήψεις.

Στις 21.4.2021 στις 23:16 άγνωστος άνδρας κάλεσε με απόκρυψη στην τηλεφωνική σύνδεση του αξιωματικού υπηρεσίας και χωρίς να γνωστοποιήσει τα στοιχεία της ταυτότητας του ανέφερε: «Το χτύπημα στο σπίτι του Φουρθιώτη το έκανε ο … με τον κολλητό του. Τους ξέρετε από παλιά. Ο Φουρθιώτης τον πλήρωσε για να το κάνει. Ψάξτε τα τηλέφωνα που θα σου πω και θα τους βρείτε….» (δίνει τρία κινητά τηλέφωνα ο άγνωστος ….).

Ποινικό ιστορικό Φουρθιώτη σύμφωνα με το διαβιβαστικό

Στο ποινικό ιστορικό του Φουθριώτη, όπως καταγράφεται στο διαβιβαστικό, αναφέρονται περισσότερες από 30 υποθέσεις από το 2005 οι οποίες είτε έχουν σχηματιστεί έπειτα ενέργειες του παρουσιαστή (μηνύσεις σε βάρος προσώπωνν κ.λ.π.) είτε έχουν κατατεθεί σε βάρος του, είτε έχουν κινηθεί οι διαδικασίες σε βάρος του από τις αρχές.

Και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι είναι γνώριμοι των αρχών, καθώς – μεταξύ άλλων – σε βάρος τους έχουν εκδοθεί καταδικαστικές αποφάσεις. Για έναν δε από αυτούς υπάρχει και καταδίκη του για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος