Πνίγηκε ο δύτης και ψαράς Γιάννης Βεζυρόπουλος – Σε συνέντευξή του μιλούσε για τις φορές που κινδύνεψε αλλά είχε σταθεί τυχερός

Array

Μετά από περισσότερα από 30 χρόνια και χιλιάδες καταδύσεις, αυτή έμελλε να είναι η μοιραία για τον Καλύμνιο ψαρά, Γιάννη Βεζυρόπουλο. Ψάρευε με το καΐκι του στην Κεφαλλονιά με την αποκαλούμενη μέθοδο «του ναργιλέ». Ο βοηθός του τον βρήκε αναίσθητο στην επιφάνεια της θάλασσας και η ιατροδικαστική εξέταση κάνει λόγο για πνιγμό του 54χρονου δύτη. Από την αυτοψία, τόσο στο σημείο όπου καταδύθηκε, όσο και στον εξοπλισμό του, αποδείχθηκε ότι δεν προέκυψαν λειτουργικά προβλήματα.

Ο 54χρονος είχε αρκετά μεγάλη εμπειρία στις καταδύσεις σε μεγάλα βάθη. Επί δεκαετίες, εργαζόταν ως ψαράς και σφουγγαράς, όχι μόνο στην Κάλυμνο, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα και στο εξωτερικό. Πριν από τρία χρόνια είχε μιλήσει στην ρεπόρτερ Ευτυχία Πενταράκη και στην κάμερα της τηλεόρασης Νέα Κρήτη για τις δυσκολίες του επαγγέλματος, αλλά και για εκείνες τις φορές που κινδύνεψε αλλά είχε σταθεί τυχερός.

Όπως ανέφερε ο ίδιος: «Όλα τα επαγγέλματα έχουν τις δυσκολίες τους. Εδώ επειδή είσαι έξω από τα «νερά» σου και παίζεις με άλλους κανόνες, πρέπει να έχεις ορισμένες γνώσεις, γιατί είναι επικίνδυνη δουλειά».

Περιέγραψε στην κάμερα της ΕΡΤ ένα σοβαρό συμβάν του: «Το 2007 είχα ένα σοβαρό συμβάν, κινδύνεψα, με πήγαν με το ελικόπτερο στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ήμουν τυχερός που ήμουν κοντά στο κέντρο, στον Πόρο το είχα πάθει. Ήταν γρήγορη ανάδυση, όπου θώρακας και εγκέφαλος, μπλόκαραν, βγήκα στη θάλασσα, είχα αφόρητους πόνους, ξαναλιποθύμησα, δε θυμάμαι και πολλά. Αλλά ήμουν 99% πεθαμένος και 1% θα επιβίωνα αλλά με αναπηρίες».
Πνίγηκε ο δύτης και ψαράς Γιάννης Βεζυρόπουλος – Σε συνέντευξή του μιλούσε για τις φορές που κινδύνεψε αλλά είχε σταθεί τυχερός
Αξίζει να σημειωθεί, πως ο 54χρονος δύτης ήταν γιος του βοσκού των Ιμίων, που πέθανε πλήρης ημερών πέρυσι στην Ψέριμο. Ο 94χρονος επίσης ψαράς, το βράδυ των Ιμίων, κινούνταν με τη βάρκα του προς τη βραχονησίδα, προκειμένου να απομακρύνει τα ζώα του, όταν Τούρκοι κομάντος επιχειρούσαν να την καταλάβουν.

Ρεπορτάζ: Ευτυχία Πενταράκη, Ανδρέας Παπαδημητρίου

Επιμέλεια: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος