«Έφυγε» ο «βοσκός των Ιμίων» εγκαταλείποντας για πάντα την αγαπημένη του Ψέριμο

Έφυγε ξημερώματα Τετάρτης 28 Ιουλίου στην ακριτική Ψέριμο, όπου και διέμενε το τελευταίο διάστημα, ο 94χρονος Αντώνης Βεζυρόπουλος ο γνωστός ως βοσκός των Ιμίων. Είναι ο τελευταίος άνθρωπος που δραστηριοποιούνταν στη «γυμνή» βραχονησίδα. Εκεί έβοσκε τα κατσίκια του μέχρι και τον Απρίλιο του 2004.

Ο Αντώνης Βεζυρόπουλος θα μείνει ζωντανός στη μνήμη μας με τις ιδιαίτερες διηγήσεις του από τότε που του έκαναν απόνερα στη βάρκα, τουρκικές ακταιωροί με σκοπό να βυθίσουν το ψαράδικο του και να μην φτάσει στην γη που τόσο αγαπούσε.

«Μετέφερα για πρώτη φορά τα ζώα μου στη νησίδα το 1984. Έπαιρνα τη βάρκα μου από την Κάλυμνο και πήγαινα εκεί για να τα φροντίζω. Παράλληλα, μπορούσα να ψαρεύω. Σταμάτησα για λίγο λόγω της κρίσης του 1996. Μετά, όμως συνέχισα. Πήγαινα τουλάχιστον δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Τότε έπαιρνα σύνταξη 700 ευρώ το μήνα. Με αυτήν έπρεπε να ζήσω. Μου έδιναν και ένα μικρό ποσό από το Δήμο και έτσι μπορούσα, έστω με δυσκολίες, να βόσκω τα πρόβατά μου. Κάποια στιγμή, κοντά στο 2004, έπαψαν να μου δίνουν χρήματα για να καλύπτω μέρος των εξόδων μου, κυρίως τα πετρέλαια για τη βάρκα».
Αυτά διηγούνταν με το μοναδικό του τρόπο στους συμπατριώτες του και ιδιαίτερα στα παιδιά που ζητούσαν πάντα να τους περιγράφει με τις ώρες τα προσωπικά του βιώματα.
Η σορός του μεταφέρθηκε στην Κάλυμνο ταχύπλοο σκάφος όπου και θα γίνει η νεκρώσιμος τελετή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος