“Έσβησε” το βρέφος 37 ημερών που νοσηλευόταν διασωληνωμένο με κορονοϊό (video)

Ένα αγοράκι 37 ημερών είναι το μικρότερο σε ηλικία θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας. Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων, όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένο.


Το βρέφος είχε μεταφερθεί πριν από 20 ημέρες στο «Αγλαία Κυριακού». Όταν έφτασε στο νοσοκομείο ήταν στην αγκαλιά της γιαγιάς του και παρουσίαζε αναπνευστική δυσχέρεια. Διασωληνώθηκε αμέσως και ξεκίνησε η μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Είχε κολλήσει τον ιό μέσα στο οικογενειακό του περιβάλλον και παρουσίασε συμπτώματα την 17η ημέρα της ζωής του. Από την ίδια οικογένεια των Ρομά είχε νοσηλευτεί στο παιδιατρικό νοσοκομείο και ένα ξαδελφάκι του, ηλικίας λίγων μηνών, το οποίο κέρδισε τη δική του μάχη.

Στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία νοσηλεύονται τις τελευταίες ημέρες 12 παιδιά, από 5 έως 11 ετών. Σε ορισμένα από αυτά χρειάστηκε να χορηγηθεί οξυγόνο, λόγω αναπνευστικής δυσχέρειας που παρουσίασαν.

Το μήνυμα που στέλνουν οι γιατροί, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την προστασία των βρεφών, είναι να βρίσκονται κοντά στα ίδια και τις μητέρες τους (τηρώντας όλα τα μέτρα υγιεινής, μάσκα & χρήση αντισηπτικών) μόνο όσοι ασχολούνται με τη φροντίδα και των δύο.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού»

«Ζητήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών να διενεργήσει νεκροψία- νεκροτομή», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Νοσοκομείου «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού», στην οποία σημειώνονται όλα τα στάδια της νοσηλείας του βρέφους.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το αγοράκι με ημερομηνία γέννησης 29.01.2021, εισήχθη στις 13.02.2021 (ηλικίας 16 ημερών) στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με ρινίτιδα και πυρετό.

Από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε θετικό στην COVID-19, σημειώνεται και προστίθεται: Αρχικά νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου έως τις 18 Φεβρουαρίου, οπότε εμφάνισε αναπνευστική δυσχέρεια και διακομίσθηκε στη ΜΕΘ COVID του Νοσοκομείου «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου, «παρά την κατάλληλη χορηγούμενη θεραπευτική αγωγή, παρουσίασε περαιτέρω επιδείνωση και διασωληνώθηκε στις 19 Φεβρουαρίου. Αρχικά τέθηκε σε συμβατικό μηχανικό αερισμό, αλλά λόγω εξελισσόμενης εικόνας ΑRDS, στις 22 Φεβρουαρίου τέθηκε σε HFOV με πολύ υψηλές παραμέτρους. Το νεογνό κατέληξε στις 7 Μαρτίου και ώρα 11.45 μ.μ. σε ηλικία 37 ημερών».

Πηγή: ΕΡΤ — Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος