Πάτρα – Ιατροδικαστής Δ. Γαλεντέρης: Θα αποδειχθεί ανθρωποκτονία – Δεν είναι παθολογικοί οι θάνατοι

Εν αναμονή των απαντήσεων για τον θάνατο των δυο πρώτων παιδιών βρίσκονται οι Αρχές ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει τα μηνύματα του ζευγαριού. Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης μίλησε στην ΕΡΤ και είπε ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, οι θάνατοι δεν είναι παθολογικοί και θα αποδειχθεί η ανθρωποκτονία.

«Γίνονται τοξικολογικές για να δούμε αν υπάρχει κάποια ουσία που προκάλεσε τον θάνατο της Μαλένας. Η νέα τοξικολογική θα γίνει με βάση άλλα δεδομένα. Το μειονέκτημα της όλης διαδικασίας είναι ότι το υλικό δεν είναι το καταλληλότερο για να ανακαλύψουμε αν χορηγήθηκαν ουσίες παρόλα αυτά είναι το μοναδικό που έχουμε στην κατοχή μας και οφείλουν να προσπαθήσουν να έχουν απαντήσεις» είπε ο κ. Γαλεντέρης.

«Περιμένουμε αποτελέσματα για να δούμε αν υπήρξε παθολογικό αίτιο ή αν ήταν ανθρωποκτονία. Σχετικά με τον μηχανισμό θανάτου, η δική μου η πρόβλεψη είναι ότι θα αποκαλυφθεί η ανθρωποκτονία, ότι δεν είναι παθολογικοί θάνατοι. Τα στοιχεία που έχω στην κατοχή μου δεν με καλύπτουν για παθολογικά αίτια θανάτου. Θεωρώ ότι είναι ανθρωποκτονίες αλλά πρέπει να βρεθούν τα κατάλληλα στοιχεία για να ανακαλυφθεί μέσω ποιου μηχανισμού προκλήθηκε ο θάνατος» είπε και συνεχίζει:
«Για μένα ο θάνατος του πρώτου παιδιού ταιριάζει σε έναν θάνατο τοξικού τύπου, του δεύτερου προσανατολίζεται στον ασφυκτικό θάνατο. Αυτά με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν έχω όλη την εικόνα μπροστά μου».

Για τι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής μίλησε για μπαράζ εξελίξεων: «Περιμένουμε να δούμε τα πορίσματα των ιατροδικαστών για τον πρώτο και τον δεύτερο θάνατο. Σίγουρα θα μπουν στο κάδρο κι άλλοι άνθρωποι, ειδικά στην δεύτερη περίπτωση ο θάνατος επήλθε στο σπίτι της οικογένειας κι εκεί υπήρχαν συγκεκριμένα άτομα που θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος