Παρέμβαση του γιου του M. Θεοδωράκη για την ταφή – Δικαστικό μπλόκο για τον ενταφιασμό στο Βραχάτι

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος, αναφέρεται στο θέμα της ταφής του συνθέτη η οποία τις τελευταίες ώρες έχει εξελιχθεί σε θρίλερ. Συγκεκριμένα γράφει: «Θα σεβαστούμε την επιθυμία του με σιωπή και σεβασμό. Αυτό λένε και όλοι οι υπόλοιποι. Μας αρκεί ο πόνος που έχουμε…».

Γ. Αγοραστάκης: Η τελευταία μεγάλη επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη θα εκπληρωθεί

«Η τελευταία μεγάλη επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, να είναι ο Γαλατάς η τελευταία του κατοικία, κοντά στους γονείς και στον αδελφό του Γιάννη, θα εκπληρωθεί», δήλωσε ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων του Μίκη και Γιάννη Θεοδωράκη και εντεταλμένος του μεγάλου δημιουργού, Γιώργος Αγοραστάκης.

Είναι ο άνθρωπος που έχοντας δώσει ιερή υπόσχεση να γίνει πράξη η τελευταία μεγάλη επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, έδωσε την εντολή να κατατεθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, προκειμένου να μην γίνει η κηδεία στο Βραχάτι Κορινθίας.

Όπως έγινε γνωστό από το ρεπορτάζ της Δημοσιογράφου της ΕΡΤ Ντίνας Τσουκαλά, το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του εκλιπόντος μέχρι τη Δευτέρα, οπότε και ορίστηκε η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων.

Μοναδικός στόχος του κ. Αγοραστάκη και του Συλλόγου, είναι να τηρηθεί στο ακέραιο -μακριά από αντιπαλότητες- αυτό που είχε γνωστοποιήσει ο Μίκης Θεοδωράκης, τόσο με την επιστολή του το 2013 στον αείμνηστο Δήμαρχο Χανίωνμ Μανώλη Σκουλάκη, όσο και στον Γ. Γρ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Τέλος, δεν πρόκειται μόνο για μια ηθική υποχρέωση, αλλά –σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων- τόσο ο κ. Αγοραστάκης όσο και η κ. Παρμενίδου, έχουν εξουσιοδοτηθεί σχετικά σε συμβολαιογράφο.

Ακούστε τι δήλωσε νωρίτερα στην ΕΡΤ Χανίων, ο κ. Αγοραστάκης

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Μ. Παπαδάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος